Yusen Logistics breidt uit met nieuw logistiek centrum in Moerdijk

Yusen Logistics Benelux breidt uit met nieuw warehouse in Moerdijk

Yusen Logistics Benelux breidt haar logistieke activiteiten uit met een nieuw logistiek centrum in Moerdijk. Het recent nieuw opgeleverde multi-customer warehouse heeft een oppervlakte van ca. 30.000 m2 aangevuld met ca. 900 m2 kantooroppervlakte. Toegang tot het warehouse wordt verschaft via 30 laaddocks. De nieuwe vestiging in Moerdijk zal tevens als hoofdkantoor van Yusen Logistics Benelux gaan fungeren en zal daarmee het huidige hoofdkantoor in Ridderkerk vervangen.

Het logistieke complex is strategisch gelegen op het Industrial Park ‘Port of Moerdijk’, West-Brabant, de vierde en meest inlands gelegen zeehaven van Nederland. De locatie biedt uitstekende verbindingen met de havens van Rotterdam en Antwerpen, de luchthavens Schiphol en Brussels-Zaventem, alsmede multimodale doorvoermogelijkheden naar bestemmingen landinwaarts in Europa.

Geheel in lijn met Yusen’s Green Policy en Kaizen/5S filosofie scoort het warehouse extreem hoog op het gebied van duurzaamheid, efficiency en beveiliging. Best-in-class constructietechnieken en hi-tech verwarming- en verlichtingssystemen, waaronder een warmte-terugwin-installatie, een warmtepompsysteem, zonnepanelen en LED-verlichting, werden toegepast waardoor het gebouw nagenoeg energie-neutraal functioneert. De beveiliging van het bonded warehouse zal liggen op niveau TAPA-B.

Bruno Jacques, Managing Director Yusen Logistics Benelux & Nordics: ‘’Met de opening van dit nieuwe warehouse in Moerdijk onderstrepen wij onze sterke toewijding om onze klanten hoogwaardige logistieke diensten te leveren. Het groeipotentieel in de Benelux is aanzienlijk en het uitbreiden van onze activiteiten in de regio Moerdijk is qua locatie de ideale keuze om de business van onze klanten te faciliteren en in hoge mate bij te kunnen dragen aan de efficiency van hun supply chain. Moerdijk ligt perfect gesitueerd ten opzichte van de twee belangrijkste zeehavens Rotterdam en Antwerpen en de luchthavens Amsterdam en Brussel, waardoor we zowel lokale als internationale klanten de mogelijkheid bieden om onze douane- en freight forwarding
services aan te bieden in combinatie met onze uitgebreide warehousing- en wegtransportmogelijkheden’’.

Op korte termijn zal Yusen Logistics Benelux haar nieuwe hoofdkantoor betrekken en haar ‘launching customer’ in de Moerdijk site verwelkomen. Voor deze klant zal een groot deel van het warehouse gereserveerd worden.

 

Be the first to comment on "Yusen Logistics breidt uit met nieuw logistiek centrum in Moerdijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*