Air Cargo Netherlands maakt stap richting toekomst

Per 1 februari is Maarten van As (47) in dienst getreden bij Air Cargo Netherlands (ACN). Hij volgt daarmee Ben Radstaak op als managing director. Radstaak, 63 jaar, blijft de komende jaren nog werkzaam bij ACN als Director Innovation and Compliance. Het ACN-bestuur wil met deze constructie de continuïteit van de organisatie waarborgen en tegelijk de brancheorganisatie een vernieuwingsslag laten maken.

Van As heeft een achtergrond in de public affairs. Hij is al lange tijd werkzaam op het raakvlak tussen organisaties en hun omgeving. Eerder werkte hij o.a. als PA-coördinator voor de  onderzoeksorganisatie TNO. De laatste vijf jaar was hij als manager communicatie en public affairs werkzaam voor Zeeland Seaports, het havenbedrijf dat de havengebieden van Vlissingen en Terneuzen ontwikkelt en beheert. Een belangrijke opdracht voor Van As is om de strategie van ACN te vernieuwen.

Sinds jaar en dag is ACN actief als samenwerkingsplatform voor de verschillende schakels in de keten van de Nederlandse luchtvrachtindustrie. De brancheorganisatie vervult een belangrijke brugfunctie tussen de partijen in de luchtvrachtketen. Met name vanuit het buitenland wordt soms jaloers naar deze succesvolle vorm van samenwerking in de luchtvrachtketen gekeken. In de luchtvaart zal de komende jaren veel gaan veranderen. Grote en snelle ontwikkelingen in de informatietechnologie, maar ook bijvoorbeeld de enorme groei in de e-Commerce hebben gevolgen voor de hele sector. Daarnaast kijkt de maatschappij anders – veel kritischer – naar de luchtvaart dan vroeger. Grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van het milieu vragen om duidelijke antwoorden. Ook van de luchtvaartsector.

Local rule
Op dit moment ligt een door de sector gedragen voorstel voor een Schiphol local rule bij het ministerie van I&W. De minister heeft recent aan de Tweede Kamer laten weten voor het zomerreces met een ja of nee te komen. Eerst wil ze zeker weten dat het voorstel niet op meerdere manieren interpretabel zou kunnen zijn. Het is echter heel belangrijk voor de sector dat er snel duidelijkheid komt. Dat signaal geven we dan als ACN ook overal duidelijk af.

Lees het volledige artikel in Cargo Magazine op pagina 42 klik hier

Be the first to comment on "Air Cargo Netherlands maakt stap richting toekomst"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*