AkzoNobel kiest voor KSD Software en Black Box-functionaliteit

AkzoNobel is live gegaan met de exportmodule van de KSD Software’s douaneoplossing. De producent gebruikt de Black Box-functionaliteit, zodat alle werknemers van de verf- en coating multinational de douanehandelingen vanuit de vertrouwde SAP-omgeving kunnen verrichten.

AkzoNobel implementeerde de douanesoftware van KSD Software om twee redenen. Enerzijds wilde de producent haar douanesoftware standaardiseren en anderzijds wilde het douaneaangiftes automatisch kunnen verzorgen.

De invoering van ECS was de directe aanleiding om op zoek te gaan naar een leverancier van douanesoftware. Met ECS verplicht de Europese Commissie bedrijven om aangiftes automatisch aan de Douane door te geven. De wens van AkzoNobel om het IT-deel van het douaneproces te vereenvoudigen viel daarmee samen.

‘Sneller verwerken en meer inzicht’
Dick van Luttervelt, Head Customs bij de producent, over de implementatie van de KSD Software douaneoplossing: “Een van de voordelen van de douaneoplossing is dat we er nog sneller dan voorheen aangiftes mee kunnen verwerken en hierin bovendien meer inzicht hebben.” Van Luttervelt heeft als Head Customs bovendien in meerdere landen een scherpere blik op alle douaneactiviteiten. Een van de eisen van AkzoNobel in het selectieproces was dat de douanesoftware in meerdere landen te gebruiken zou zijn. Dat is inmiddels het geval, de douaneoplossing van KSD Software is uitgerold in Nederland, België, Zweden en Zwitserland.

Black Box draait op achtergrond
Praktisch gezien worden sinds de implementatie alle douane gerelateerde gegevens via het ERP in de douaneoplossing ingelezen. Gebruikers zijn niet gedwongen om iets aan te passen of toe te voegen en zodra het bericht klaar is wordt het direct doorgestuurd naar de Douane. Op de achtergrond draait de douaneoplossing als Black Box. Dat betekent dat zodra de Douane een bericht terug stuurt, de gebruiker hiervan een bevestiging krijgt die weer als print is mee te geven aan de vervoerder. Achter de schermen handelt de douanesoftware daarmee alle exportactiviteiten foutloos af.

Over KSD Software
KSD Software is wereldwijd marktleider in logistieke eCustoms Solutions voor middelgrote en grote bedrijven. Daarnaast ontwikkelt en implementeert het van oorsprong Noorse bedrijf Transport Management Systemen (TMS). KSD Software is sinds 1976 actief in de logistieke sector. De specialisatie in douanesoftware dateert van 1993 toen de eerste uit een reeks van grote wijzigingen in douanewetgeving plaatsvond. Sindsdien maken ruim 1.800 bedrijven in meer dan 34 landen gebruik van KSD Software toepassingen en diensten om hun supply chain te stroomlijnen en douaneaangiftes overal ter wereld elektronisch af te handelen. De eigen Customs Group bewaakt continu relevante wijzigingen in douanewetgeving om de producten en diensten up to date te houden.

Over AkzoNobel
AkzoNobel is ‘s werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. De onderneming voorziet industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor haar klanten. Tot de merken van AkzoNobel behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam en de onderneming heeft een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten de circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van “Tomorrow’s Answers Today™”.

Be the first to comment on "AkzoNobel kiest voor KSD Software en Black Box-functionaliteit"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*