Boeing tekent overeenkomst met International Airlines Group voor levering van maximaal 42 777X-toestellen

 

  • IAG-onderdeel British Airways kiest de 777X voor het moderniseren van het grootste deel van zijn lange-afstandsvloot
  • 777X bouwt voort op 777- en 787 Dreamliner-technologie; wordt grootste en efficiëntste vliegtuig met twee gangpaden

Amsterdam, 28 februari 2019 – Boeing [NYSE: BA] en International Airlines Group, de moedermaatschappij van British Airways, maakt bekend dat de luchtvaartmaatschappij een overeenkomst heeft gesloten voor de aankoop van 42 777X-toestellen. Het gaat om achttien definitieve orders en 24 opties. De luchtvaartmaatschappij treedt zo toe tot een groep van toonaangevende carriers die kozen voor de nieuwe 777-9. Deze maakt volgende maand zijn debuut en is het grootste en efficiëntste tweemotorige straalvliegtuig in de wereld.

De overeenkomst, met een waarde van maximaal 18,6 miljard dollar op basis van catalogusprijzen, is terug te vinden op de Orders and Deliveries-website van Boeing, zodra alles is afgerond.

“De nieuwe 777-9 is het meest brandstofefficiënte toestel voor de lange afstand en zorgt voor veel voordelen voor de vloot van British Airways. Het is de ideale vervanger van de 747 en zijn grootte en bereik passen uitstekend binnen het bestaande netwerk van de luchtvaartmaatschappij”, zegt Willie Walsh, CEO van IAG. “Dit toestel biedt aanvullende kostenefficiëntie en milieuvoordelen met verbeterde brandstofkosten per stoel van 30 procent in vergelijking met de 747. Hij zorgt daarnaast ook voor een betere passagierservaring.”

Be the first to comment on "Boeing tekent overeenkomst met International Airlines Group voor levering van maximaal 42 777X-toestellen"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*