Cargonaut bouwt datacorridor met India op basis van iSHARE

Cargonaut werkt samen met de Indiase IT-leverancier Kale Logistics aan een datacorridor op basis van het iSHARE-afsprakenstelsel. Cargonaut en Kale Logistics gaan via de datacorridor informatie uitwisselen over de status van luchtvrachtzendingen ten behoeve van expediteurs, logistiek dienstverleners en andere partijen die zijn aangesloten op de platformen van Cargonaut en Kale. Luc Scheidel en René Kint van Cargonaut geven in een vlog uitleg over het unieke initiatief: “Partijen kunnen elkaar straks vertrouwen, ook als ze elkaar niet kennen.”

Kale Logistics heeft een platform ontwikkeld waarmee alle partijen op en rond een luchthaven van Mumbai informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Het platform is vergelijkbaar met dat het door Cargonaut beheerde platform, het platform voor de luchtvrachtsector op Schiphol. De datacorridor moet beide platformen met elkaar verbinden, zodat bedrijven in India en Europa toegang hebben tot informatie over luchtvrachtzendingen tussen Schiphol en Mumbai. “Die bedrijven vertrouwen op Kale en Cargonaut voor het real-time delen van cruciale informatie over de status van containers, pakketten of zelfs individuele producten. Met name dat vertrouwen is cruciaal”, vertelt René Kint vanuit Mumbai in een vlog.

iSHARE zorgt voor dat vertrouwen. Naast het datamodel en de API’s die de basis vormen van de datacorridor, bouwen Cargonaut en Kale gezamenlijk een autorisatieregister conform het iSHARE-afsprakenstelsel. In dit neutrale, onafhankelijke register wordt vastgelegd dat de uitgewisselde data vertrouwd kan worden. Als partijen uit India en Europa via de platformen van Kale en Cargonaut met elkaar zaken doen, zijn op die manier ervan verzekerd dat hun data op veilige en betrouwbare wijze wordt gedeeld. “Dat zijn partijen die data met elkaar moeten delen, maar elkaar niet kennen en dus niet vertrouwen. Dat is waarover iSHARE gaat. Wie kun je vertrouwen?”, vraagt Kint zich hardop af in de straten van Mumbai.

Be the first to comment on "Cargonaut bouwt datacorridor met India op basis van iSHARE"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*