Emirates bestelt 30 Boeing 787’s ter waarde van US$ 8.8 miljard

De totaalwaarde aan vliegtuigbestellingen van Emirates, aangekondigd op de Dubai Airshow 2019, stijgt hiermee naar US $ 24,8 miljard

Amsterdam, 20 november 2019 – Emirates, ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij, heeft vandaag tijdens de Dubai Airshow 2019 aangekondigd een volledige aankoopovereenkomst te hebben getekend voor 30 Boeing 787-9 toestellen, ter waarde van US$ 8.8 miljard. Volgens de overeenkomst met Boeing, maakt Emirates gebruik van de mogelijkheid om de B777x te vervangen voor B787’s.

Gigantische bestelling
De deal betreft ook Boeing 787 Dreamliners, die vanaf mei 2023 bezorgd worden en in de komende vijf jaar geleverd zullen worden. Voor de B777X gaat Emirates in gesprek met Boeing over de status van leveringen. Hiermee komt de totale bestelling van Emirates bij Boeing op 126 vliegtuigen.

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates Chairman en Chief Executive, tekende de overeenkomst met Stanley Deal, President en Chief Executive Officer bij Boeing Commercial Airplanes. Met de Airbus A350 bestelling van US$ 16 miljard die op maandag bekend werd gemaakt, stijgt de totaalwaarde aan vliegtuigbestellingen van de luchtvaartmaatschappij tijdens de Dubai Airshow 2019 naar US$ 24,8 miljard.

Operationele flexibiliteit door gemixte vloot
HH Sheikh Ahmed zei: “Met genoegen kondig ik de bestelling voor 30 Boeing Dreamliners aan. Dit is een belangrijke investering en aanvulling voor onze toekomstige vloot en netwerkvereisten. Het geeft ons de flexibiliteit en verspreiding van stoelsegmenten die nodig is om de capaciteit te vergroten, terwijl wij verschillende bestemmingen aandoen en ons wereldwijde netwerk vergroten. Dit weerspiegelt ook de voortdurende inspanningen van Emirates om onze reizigers de beste kwaliteit in luchtvervoer te bieden.

De 787’s versterken onze gemixte vloot door de operationele flexibiliteit op het gebied van capaciteit, kruisafstand en inzet te verhogen, en zo nieuwe steden te verbinden en de frequenties te verhogen.”

Sheikh Ahmed voegt toe: “Onze Boeing vloot is van groot belang voor ons bedrijfsmodel om aan de internationale vraag voor vluchten naar en via de hub Dubai te voldoen – terwijl we blijven bijdragen aan de strategie van de VAE om een wereldwijde bestemming voor business en toerisme te worden door hoogwaardige luchtconnectiviteit te bieden.”

Meer werkgelegenheid in de Amerikaanse luchtvaartindustrie
Stanley Deal zei: “We zijn verheugd om deze belangrijke bestelling van een van ’s werelds marktleiders af te ronden. Onze overeenkomst versterkt Emirates’ plan om de 787 Dreamliner en de 777X te exploiteren, de meest efficiënte en bedreven wide-body combinatie van de industrie. Het is een eer om op onze succesvolle samenwerking met Emirates te bouwen.”

Emirates is een belangrijke leverancier voor banen in de Amerikaanse luchtvaartindustrie. Deze bestelling alleen zal meer dan 45.000 extra banen binnen de Amerikaanse vliegtuigbouw creëren en ondersteunen – niet alleen bij Boeing maar ook bij de duizenden andere kleine en middelgrote leveranciers. Emirates en Boeing werken al decennialang als partners. De luchtvaartmaatschappij is verreweg de grootste afnemer van Boeing 777 op de wereld, met 155 777’s die vandaag de dag vliegen.

Be the first to comment on "Emirates bestelt 30 Boeing 787’s ter waarde van US$ 8.8 miljard"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*