ExSeCo, een nieuw rekruteringsbedrijf gespecialiseerd in transport en logistiek

Philippe Fierens lanceert ExSeCo – Executive Search & Consulting –  een recruteringsbedrijf gespecialiseerd in de niche markt van transport en logistiek.

Philippe -die met bijna 27 jaar ervaring in Transport en Logistiek als een oude rot mag benoemd worden –  heeft onlangs het headhunting- en consultingbedrijf ExSeCo opgericht. Hij wil ondernemingen ervaringsgericht helpen zoeken naar de juiste middle- en senior management posities in de wereld van transport en logistiek.

Philippe heeft in de loop der jaren een indrukwekkende carrière uitgebouwd in de sector van de zee- en luchtvracht, waarbij hij nu vooral kan terugvallen op een zeer uitgebreid netwerk samen met zijn diepgaande ervaring in de sector. “Reeds jaren werd ik gecontacteerd door bedrijven die vroegen of ik met mijn uitgebreid netwerk niemand kende die goed zou passen in een bepaalde functie. Ik ken niet alleen veel mensen, ik luisterde altijd goed en wist wat er leefde, wie ongelukkig was, waar die naar op zoek was, enz. Al jaren deed ik dus eigenlijk op informele basis aan executive search waarbij ik regelmatig de juiste kandidaat aangeleverd heb.“

“Toen ik onlangs zelf op het keerpunt van mijn carriere stond en mezelf moest verdiepen in wat ik eigenlijk echt wou doen voor de volgende periode in mijn leven, dacht ik dat het nu of nooit tijd was voor een switch. Zo ontstond mijn idee om een eigen bedrijf op te starten”, legt Philippe uit.

“Doorheen mijn carriere hebben verschillende headhunters mij willen plaatsen en verplaatsen. Daarbij viel het mij vooral op dat ze heel sterk staan op vlak van HR maar niet altijd de juiste profielen zoeken omdat ze te weinig kennis in huis hebben van de jobs of functies zelf. Ze begrijpen niet altijd welke de specifieke taken zijn waardoor ze soms de bal misslaan. Los hiervan doen ze zeer weinig naar het matchen van mentaliteiten toe, iets wat ik persoonlijk heel belangrijk vind. ”

“Mijn uitgebreid netwerk samen met mijn bijna 30 jaar ervaring komen hierbij dus heel goed van pas. Ik ken veel mensen en weet wie goed bij een specifieke functie zou passen, maar vooral ook bij de spirit van het bedrijf zelf. Ik kan bedrijven helpen beter te gaan zoeken, niet enkel naar het talent in de persoon maar ook in zijn spirit om die te laten matchen aan de spirit van het bedrijf”, voegt hij toe. “Daarnaast kan ik ze raad geven op basis van mijn ervaring en kennis. De Co in ExSeCo staat voor consulting en ook die dienst maakt deel uit van het aanbod van diensten, samen met opleidingen, mergers & acquisitions, enz”.

De Belgische landsgrenzen zijn momenteel zijn speel- en actieveld. “Niet dat ik niet over de grenzen heen wil kijken, maar ik richt me vooral op jobs die hier hun basis hebben. Uiteraard wil ik ook graag een Nederlands , Frans of Duits bedrijf helpen in het zoeken naar de juiste match maar dan wel voor een functie die hier in Belgie gevestigd is.” Van Zeebrugge over Gent tot Antwerpen voor de maritieme sector, van Oostende over Brussel tot Luik voor de luchtvracht sector en geheel Belgie voor het baanvervoer en voor de logistieke functies bij de verladende industrie zelf, dat is vooral zijn speelveld.

“Voor mij is het niet alleen de CV en de testen van de kandidaat die goed moeten zijn, er moet ook daadwerkelijk een match zijn met de persoon en zijn mentaliteit en dit weerspiegeld in die van het bedrijf dat zoekt of van de leidinggevende of zijn Raad van bestuur. Veel te dikwijls vergeet men dit te matchen en staan zowel de kandidaat als het bedrijf later plots voor een onaangenaam feit als ze dit beseffen. ”

Is het nu wel een juist moment om een nieuwe business te creeeren, nu de economische vooruitzichten niet zo schitterend zijn ? “Absoluut, ikzelf ben op het juiste moment in mijn leven om mij hier voor 200 % te geven. Ik wil de beste worden en blijven in mijn sector, ik wil de specialist zijn die bedrijven onder de arm willen nemen in hun moeilijke zoektocht. Een bedrijf dat net in een eventuele crisis zijn kranen dichtdraait, neemt volgens mij de verkeerd beslissing” zegt Fierens nog. “ Het is net in een moeilijke periode dat je je kan onderscheiden van je concurrenten door de juiste mensen aan boord te hebben die ervoor zullen zorgen dat je de ongemakken beter kan proberen doorstaan.”

“The sky is the limit”

Fierens openende zijn eerste kantoor op Brucargo, het cargo gedeelte van de Brussels Airport. “Op deze vierkante kilometer zijn enkele honderden bedrijven en enkele 4000 personen aan het werk, een ideale basis om hier van start te gaan. Maar ook de perfecte uitvalsbasis om naar Antwerpen te rijden, of naar Zeebrugge of Luik. Interviews met bedrijven en potentiele kandidaten gebeuren overal in het land en een centrale uitvalsbasis is hier zeker een voordeel.” Zegt Fierens nog ”Ik hoop niet zozeer alleen de beste te worden, ik hoop ook snel dan andere specialisten mij zullen vervoegen en ExSeCo ook in Antwerpen en Luik bv kantoren kan openen, zodat meer bedrijven de voordelen van ExSeCo kunnen genieten”

“Ik wil vooral dat zowel de kandidaten als de bedrijven de pijn kunnen vermijden als het besef komt dat een kandidaat wel perfect op papier matchte, maar dat de persoonlijkheid, de spirit of zijn DNA niet echt matchte met dat van het bedrijf of zijn leidinggevende. ”zegt Fierens nog. “Om zulke onaangename ervaringen te vermijden proberen we met ExSeCo het verschil te maken en het echte talent achter een persoon te matchen met het bedrijf zelf. Zodat een echte en hele lange-termijn-basis zal ontstaan tussen kandidaat en bedrijf en ze beiden op hun twee oren mogen slapen wat de toekomst betreft.”

 

www.exseco.be

philippe@exseco.be

+32 (0) 470 180 452

Be the first to comment on "ExSeCo, een nieuw rekruteringsbedrijf gespecialiseerd in transport en logistiek"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*