Fast Forward Freight en Douane nemen ‘remote scannen’ van vrachtzendingen in gebruik

Woensdag, 15 oktober 2014

Op 15 oktober 2014 is tijdens een bijeenkomst op Schiphol de pilot ‘remote scannen’ van luchtvrachtzendingen door Fast Forward Freight en de Douane in gebruik genomen. Tijdens de bijeenkomst werd een demonstratie gegeven van het scannen van een luchtvrachtzending. Internationaal expediteur Fast Forward Freight maakt als tweede bedrijf op Schiphol gebruik van deze innovatieve pilot.

Fast Forward Freight scant de door de Douane geselecteerde vrachtzendingen zelf via de eigen x-ray en stelt deze scanbeelden vervolgens realtime aan de Douane beschikbaar. De Douane draagt zorg voor het op afstand ontvangen, uitlezen en analyseren van scanbeelden. Dit bevordert een snelle, efficiënte en veilige vrachtafhandeling voor zowel bedrijfsleven als de overheid.

 

 

De faciliteiten voor remote scannen is onderdeel van het programma Schiphol SmartGate Cargo, een van de eerste internationale publiek-private samenwerkingsprojecten in de luchtvrachtsector. Het gaat om een intensief en innovatief partnerschap tussen de particuliere sector en overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor handhaving van de douanewetgeving.

De Douane werkt aan een geïntegreerde aanpak van al het toezicht op het grensoverschrijdende goederenverkeer, waarbij toezicht is geïntegreerd in de logistieke keten.

Over Fast Forward Freight
Fast Forward Freight werd opgericht in 1995 en is een particuliere Nederlandse onderneming, gevestigd op Schiphol. Met een internationaal netwerk en meer dan 150 partners, bedienen zij meer dan 3000 klanten wereldwijd. Het bedrijf heeft meerdere Europese vestigingen waar 250 goed opgeleide en ervaren professionals hun tijd wijden aan het leveren van de beste service aan hun klanten.

Zo ook in deze waar Fast Forward Freight de handen ineen heeft geslagen met vier andere specialistische leveranciers van tijd kritische logistieke diensten. Dit zijn SEKO Logistics, Quick Cargo Service, Swift Marine en Nationale Couriers Amsterdam (NCA). Allen bedienen zij een eigen specifiek marktsegment variërend van vliegtuig- en scheepsonderdelen tot de biomedische en voedingsmiddelen industrie. Allen gekenmerkt door zeer stringente eisen m.b.t. de doorvoer snelheden van zendingen als ook procedurele en kwalitatieve eisen omtrent vastlegging en controles.

Over Douane
Nederland is handelsnatie, distributieland en ‘Gateway to Europe’. Dagelijks bereiken enorme hoeveelheden goederen ons land en daarmee Europa. De Douane heeft een centrale regierol in al dit grensoverschrijdende goederenverkeer. Daarbij is de Douane soepel faciliterend waar het kan en

stevig handhavend waar het moet. De Douane is vernieuwend en investeert voortdurend in geavanceerde technologie, slim toezicht en geïntegreerde benadering. Daarmee werkt de Douane aan de veiligheid en gezondheid van de Nederlandse consument en alle circa 500 miljoen inwoners van Europa.

 

Logo_SmartGate_basis_URL

 

.

Be the first to comment on "Fast Forward Freight en Douane nemen ‘remote scannen’ van vrachtzendingen in gebruik"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*