Feestelijke opening van de Noorse “Sea-Cargo Hub” bij Broekman

Rotterdam, 24 april 2015 –  de Noorse ‘Sea-Cargo Hub’ in Rotterdam is officieel geopend door Rik Pek, General Manager Broekman Logistics en Ole Saevild, CEO Sea-Cargo. Dit feestelijke moment is gevierd in het bijzijn van vele genodigden. Met de ontwikkeling van de ‘Sea-Cargo Hub’ is een optimale verbinding ontstaan om de markt in Scandinavië te bedienen.

Begin 2015 is gestart met de uitbreiding van de terminal van Broekman Logistics aan de Theemsweg in de Rotterdamse haven. De terminal is uitgebreid met 50.000m2 voor de distributie van goederen van en naar het westen van Scandinavië.

Door de samenwerking met Sea-Cargo heeft Broekman Logistics sinds april een lijndienst op Noorwegen. Sea-Cargo maakt in eerste instantie twee keer per week gebruik van de terminal, in beide richtingen.

 

Roll on roll off ramp

De schepen van Sea-Cargo worden onder andere gelost en geladen via de achterklep van het schip, hierdoor was een uitbreiding van de terminal met een roll on roll ramp noodzakelijk. De roll on roll off ramp is gebouwd voor de overslag van nonferro-metaal, offshore, staal en forest products. Dit zijn de belangrijkste im- en exportgoederen voor Scandinavië. Daarnaast is er geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur op de terminal. De roll on roll off ramp en de andere aanpassingen zorgen voor een capaciteitsvergroting van 25 procent.

 

Voordelen van de ‘Sea-Cargo Hub’

Broekman Logistics verwacht met de ‘Sea-Cargo Hub’ op drie vlakken winst te behalen. In de eerste plaats zorgt de nieuwe terminal voor tijdswinst. Vracht kan namelijk centraal worden verzameld en gedistribueerd via het grote netwerk aan water-, weg-, en railverbindingen. De Rotterdamse haven is eenvoudig toegankelijk zonder sluizen of andere belemmeringen. Ten tweede kunnen met deze efficiency-slag ook kosten worden bespaard. Ten derde wordt de milieu-impact van de keten verkleind.

 

Over Broekman Logistics

Broekman Logistics is meer dan 50 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en uitgegroeid tot  een full-service logistiek dienstverlener met ca. 800 medewerkers en vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië. Broekman is gespecialiseerd in Forwarding & Shipping, Warehousing & Distribution en Breakbulk Terminals. De dienstverlening van Broekman kenmerkt zich door een global reach met een personal touch (www.broekmanlogistics.com).

 

Over Sea-Cargo

Sea-Cargo AS is opgericht op 1 augustus 2001 door de fusie van de liner activiteiten van Seatrans en Nor Cargo, de twee toonaangevende rederijen met handelstrafieken tussen de westkust van Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa (www.sea-cargo.no).

 

 

 

.

Be the first to comment on "Feestelijke opening van de Noorse “Sea-Cargo Hub” bij Broekman"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*