IAG Cargo implementeert Descartes’ cloud-gebaseerde boekingsportaal voor luchtvracht in iagcargo.com

Waterloo, Ontario, Canada – 8 mei, 2013 – Descartes Systems Group (NASDAQ:DSGX) (TSX:DSG), wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiekintensieve organisaties, heeft bekendgemaakt dat IAG Cargo de relatie met Descartes heeft geïntensiveerd met de inzet van Descartes’ cloud-gebaseerde oplossing Global Freight Exchange (GF-X) Private Label voor hun luchtvrachtboekingen. Deze oplossing van Descartes dient ter ondersteuning van iagcargo.com, het elektronische boekingsportaal voor expediteurs van groot tot klein van IAG Cargo zelf. IAG Cargo zal de online boekingsservice volledig kostenloos aanbieden aan zijn klanten.

Descartes’ GF-X is een van de grootste elektronische informatie- en reserveringssystemen in de luchtvrachtbranche. Luchtvrachtmaatschappijen kunnen real-time informatie over producten, routes, capaciteiten en tarieven naar hun expediteurs over de hele wereld verzenden. Luchtvrachtexpediteurs hebben toegang tot deze informatie en kunnen via een webbrowser elektronische boekingen maken en hun zendingen traceren, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Descartes’ service GF-X Private Label is een unieke manier voor vervoerders om één kanaal voor elektronische boekingen te implementeren zonder de hoge kosten en risico’s die verbonden zijn aan de interne ontwikkeling ervan en tegelijkertijd de bestaande processen en interfaces van Descartes’ GF-X Exchange te benutten. Descartes’ oplossingen GF-X en Private Label maken deel uit van Descartes’ cloud-gebaseerde Logistics Technology Platform. Het Logistics Technology Platform combineert op unieke wijze de kracht van het Global Logistics Network, ’s werelds grootste multimodale netwerk, met het grootste pakket modulaire en uitwisselbare, webgebaseerde en draadloze logistieke applicaties in de sector.

“We zijn al vele jaren klant bij Descartes en gebruiken hun oplossingen voor luchtvervoersberichtenverkeer en GF-X. Intensivering van onze relatie met de inzet van een private-labelportaal is voor IAG Cargo een logische stap,” zegt Angel Cabeza, Hoofd Distributie en IT Platform bij IAG Cargo. “Descartes’ GF-X Private Label is een rendabele en bewezen oplossing waarmee wij onze intentie een excellente dienstverlening aan te bieden aan onze klanten, kunnen waarmaken Deze oplossing is voor ons niet alleen van belang voor de ondersteuning van ons bestaande netwerk van grote luchtvrachtvervoerders, maar zal ook van grote waarde blijken wanneer we ons verder richten op de MKB-markt, die in de komende jaren naar verwachting steeds groter zal worden.”

Klanten van IAG Cargo gebruiken de private-labeloplossing om vracht te boeken via de website iagcargo.com en om boekingsopties af te stemmen op hun vervoersbehoeften. Het systeem geeft daarop gedetailleerde informatie over de beschikbare vrachtcapaciteit en -tarieven. Wanneer er online vracht is geboekt via de website van IAG Cargo, wordt er een elektronische bevestiging verzonden naar de klant. Ook kunnen vrachttoewijzingen worden geboekt via iagcargo.com.

“IAG Cargo’s activiteiten strekken zich over de hele wereld uit,” zegt Edward Ryan, Chief Commercial Officer bij Descartes. “Onze jarenlange relatie is er altijd op gericht geweest IAG Cargo te helpen om op rendabele wijze de dienstverlening aan hun klanten te verbeteren. Het verheugt ons dat we onze relatie kunnen intensiveren met onze bewezen, vraaggestuurde oplossing waarmee ze hun luchtvrachtboekingsproces kunnen stroomlijnen en er meerwaarde aan kunnen toevoegen.”

Over IAG Cargo

IAG Cargo is ontstaan als bedrijf uit de fusie tussen British Airways World Cargo en Iberia Cargo in april 2011. In april 2012 heeft IAG bmi, inclusief bmi Cargo, aangekocht.

 

IAG Cargo heeft 2012 afgesloten met een omzet van € 1.217 miljoen. Het bedrijf heeft een personeelsbestand van meer dan 2.700 werknemers in totaal en bestrijkt een wereldwijd netwerk van meer dan 350 bestemmingen.

 

Over Descartes

Descartes (TSX:DSG) (Nasdaq:DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand, SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, prestaties en zekerheid voor ondernemingen waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Via het cloud-based Logistics Technology Platform kunnen bedrijven samenwerken met meer dan 35.000 handelsrelaties dankzij de integratie met Descartes’ met het Global Logistics Network, het meest uitgebreide, wereldwijde, logistieke netwerk.

Klanten gebruiken de Descartes’ modulaire SaaS-oplossingen voor het stroomlijnen, controleren en meten van verschillende logistieke processen. Denk daarbij aan; het inplannen en uitvoeren van distributieactiviteiten; het valideren en betalen van logistieke facturen; het aangeven van im- en exportdocumenten.

Descartes’ hoofdkantoor is gevestigd in Waterloo, Ontario, Canada en de onderneming heeft daarnaast vestigingen en partners verspreid over de hele wereld. Meer informatie op www.descartes.com.

Be the first to comment on "IAG Cargo implementeert Descartes’ cloud-gebaseerde boekingsportaal voor luchtvracht in iagcargo.com"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*