Interport Racing Team Zwanenburg (5 september 2012)

Ook dit jaar werd de traditie van het Interport F1 Racing Event wederom voortgezet. Op 5 september 2012 was het dan eindelijk weer zover en hebben de coureurs zich verzamelt bij het kartcentrum Silverstone te Zwanenburg. Helaas waren dit jaar de racing teams van
Singapore Airlines, ( Paul de Jong ) en Airbridge Cargo, ( Henk Jan van Keulen ) verhindert.

Na de korte (her)kennismakingen werd al snel gespeculeerd wie van de teamleden er dit jaar mogelijk in de prijzen zou kunnen vallen. Hierbij werd vooral navraag gedaan naar elkaars gewicht en werd voorzichtig gepolsd of er het afgelopen jaar nog wel eens was gekart ……. je moet de concurrentie goed in het oog krijgen en houden moet je maar denken.

Na deze eerste onderlinge aftasting werd de sfeer als snel wat relaxter en dus werd het tijd om de gezelligheid met een paar biertjes gestand te doen…de basis van een zeer gezellige avond was gelegd !

Het Programma
Eerste race : 19.30 | Diner : 20.00 | Tweede race : 21.10 | Derde race : 21.40 |
Finale : 22.15

Drivers start your engines !
De eerste race stond in het teken van verkenning. Hoe lopen de banen, hoe voelt de kart en wie zijn nu daadwerkelijk je concurrenten en last but not least……….. wie is er een gevaar op de baan !

Na deze eerste verkenningstocht snel uit het race outfit om aan tafel te treden en te genieten van een heerlijk diner. Spare ribs, kippepootjes, sate, hamburgers, patatjes, salade en ijs toe. Al het lekkers was aanwezig en de avond was, nog voordat de overige 2 races en finale moest worden gereden, al bij voorbaat geslaagd.


By cargohub ( valt het jullie op… alleen Vettel zit aan de koffie ! )

Met een volle buik en ondanks wat biertjes hier en daar konden we met ons allen op de baan blijven en ging de tweede en derde race er fanatieker aan toe. De competitie drang was volop aanwezig en de strijd om de beste start positie in de finale was losgebarsten. Iedereen ging voor de snelste ronde tijd en gaf wat ze in zich hadden. Na de vele rondjes begon er bij enkele toch wel wat kramp in de armen en handen te ontstaan en waren de zweetdruppels bij de meeste van ons toch inmiddels in overvloed aanwezig.

De top 3 snelste rondetijden

Race 1,
Vettel 41.05 | Juan Pablo 42.10 | Filipe 42.23

Race 2,
Vettel 40.78 | Kimi 40.93 | Nikki 41.60

Race 3,
Juan Pablo 41.08 | Kimi 41.24 | Vettel 42.23

De finale
In volgorde van de snelste ronde tijden moesten de deelnemers zich in een rij opstellen om van start te kunnen gaan in de finale. De pole position was opgeeist voor Vettel met de gemiddelde snelste ronde tijd en werd daarna opgevolgd door de rijders Kimi, Nikki en Juan Pablo.

Het gevecht om als eerste over de finish te komen barste los nadat het signaal hiervoor gegevens was. Diverse inhaal manouvres, tactische handelingen en de nodige duwtjes hier en waren de ingredienten van een spectaculaire finale. Rijden en alcohol bleek bij sommige onder ons toch best een goede combinatie zo is mij duidelijk geworden !

Maar…….. er kunnen er in de finale slechts 3 de beste zijn. De 1e podium plaats werd opgeist door Vettel met in de slipstream op nummer 2 Kimi, beide heren maakte onderdeel uit van ECS Livestock racing team. De wisselbeker ging dit jaar niet naar Maarten Moerkerk maar bleef met Vettel als kanonskogel wel binnen de racesral van ECS. De nieuwkomer en het verassings element bleek Hamilton te zijn, ingezet door Aviapartner Cargo Racing die uiteindelijk dankzij een gevecht tussen Filipe en Juan Pablo een podiumplek wist te bemachtigen.

Mannen, het was mij een waar genoegen dit event met jullie te hebben mogen meemaken en ik hoop dat we er volgend jaar met ons allen weer bij kunnen zijn.

Raoul Paul

Sponsoren
Het racing event is dit jaar mogelijk gemaakt door InterportECS Livestock en Malaysia Airlines. Wilma, Edwin en Kees Jan ontzettend bedankt voor het in stand kunnen houden van deze traditie !

Be the first to comment on "Interport Racing Team Zwanenburg (5 september 2012)"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*