Riege Software International biedt expediteurs een innovatieve totaaloplossing op softwaregebied

Riege Software International BV is een relatieve nieuwkomer op de Nederlandse markt van software voor de logistieke sector. Dit neemt niet weg dat er een schat aan ervaring aanwezig is binnen het bedrijf dat onderdeel is van Riege Duitsland. Het moederbedrijf bestaat 35 jaar en beschikt met 80 medewerkers over veel kennis, ervaring en steeds verdergaande technieken.

 

Het team
Na de verkoop van CargoMate zijn Henk Boorsma en Martin Bos in 2011 Riege in de Benelux gestart. Beide heren zijn sinds 1989 actief in de wereld van de expeditie waardoor ze een gedegen kennis hebben van deze dynamische markt. Omdat ze dicht op de praktijk zitten, zijn ze goed op de hoogte van de wensen van de klant en kunnen ze zich goed inleven in de day-to-day business van de expediteur. Begin 2012 is het team versterkt met Nardo Bezemer. Ook Nardo kent de wereld van de expediteur en hij heeft reeds eerder met Henk en Martin samengewerkt.

Scope
Het nieuwe product dat Riege in de markt heeft gezet heet Scope. Scope is dé software voor lucht- en zeevracht expeditie met Douane gebundeld in één pakket. Het is een innovatief softwarepakket waarmee expediteurs de gehele documentatie van een zending kunnen verzorgen. Alle informatie is op zendingsniveau digitaal vast te leggen en makkelijk terug te vinden.

Uiteraard ondersteunt Scope e-freight volledig. Riege is sinds 2002 actief deelnemer in het IATA Cargo 2000 project. De voorloper van Scope is Procars, een wereldwijd bekend systeem in freight forwarding.

Lees het volledige artikel op pagina 14 van cargohub magazine

Be the first to comment on "Riege Software International biedt expediteurs een innovatieve totaaloplossing op softwaregebied"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*