S-P-S Group: Your partner at the airport

De S-P-S Group is ontstaan uit Staay en Partners. Van oorsprong is Staay en Partners een groothandel in ijzerwaren en machines. Zij is de leverancier van de onderdelen van het rollend materieel op Schiphol voor S-P-S. Maar het meest bekend zijn de gele vliegtuigblokken, handbagage weegschalen bij de incheck balies, en de airsnakes gekoppeld aan de compressoren die vliegtuigen verwarmen of koelen. Dit zijn stuk voor stuk nieuwe producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de klanten van Staay en Partners. Onder stimulans van de gedrevenheid en overtuiging van Algemeen Directeur en oprichter Paul Schmitz, groeide S-P-S Group uit tot een van de meest veelzijdige en succesvolle bedrijven binnen het segment van Ground Support Equipment in Europa. Hoe groeide S-P-S Group uit tot deze stabiele, al maar groeiende en innoverende specialist op de internationale markt?

Het ontstaan van S-P-S BV
Toen KLM in 2002 een tender uitschreef voor de verhuur en het onderhoud van bagagewagens zag Paul Schmitz een mogelijkheid die zijn bedrijf op het lijf geschreven was. Staay en Partners schreef zich in en won de tender, de oprichting van S-P-S BV was een feit. De vruchtbare basis voor deze ervaren Europese speler in de markt van Ground Support Equipment was gelegd.
Ondanks de crisis werd een sterke groei gerealiseerd in de daaropvolgende jaren. Het concept van Paul Schmitz – een combinatie van een gedegen inkoopbeleid via haar eigen groothandel, het continue door-ontwikkelen en verbeteren van producten op basis van ervaring, snelle leveringstermijnen als ook de mogelijkheid tot financiering van haar producten – werpt haar vruchten af. Vandaag de dag is S-P-S het enige bedrijf in Europa dat niet-gemotoriseerd GSE produceert, onderhoudt en financiert.

Lees het volledige artikel op pagina 20 van cargohub magazine

Be the first to comment on "S-P-S Group: Your partner at the airport"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*