Self service check-in nu ook bij Swissport Cargo

Wat begon als een pilotproject, is uitgegroeid tot een vernieuwend concept in de afhandeling, ontwikkeld door Swissport Cargo. Cargo Magazine werd geïnformeerd over de achtergrond van deze innovatie door Jeroen Giling, Director Cargo en Thierry Huizing, Project Manager van Swissport Nederland.

“Het concept van de self service kiosk is geregisseerd vanuit ons hoofdkantoor” begint Jeroen. “De gedachte erachter is om vrachtprocessen efficiënter te laten verlopen door middel van automatisering en ook om beter inzicht te krijgen in die processen.”

Thierry vult aan: “Wat al jaren gemeengoed is binnen passage, is nu ook door ons bij vracht geïntroduceerd. Voor de passagier op Schiphol staan in de vertrekhal kiosken klaar waar hij of zij het check-in proces doorloopt. Dat is bij iedereen wel bekend. Waarom zou een dergelijke opzet niet ook voor vracht toepasbaar zijn?” Met die gedachte ging een team van Swissport aan de slag en legde het check-in proces en het proces van vrachtafhandeling naast elkaar met de cargo kiosk als resultaat.

Kansen
“Wij zijn ervan overtuigd dat ons concept van de self service kiosk kansen biedt. Door de chauffeurs zich via een kiosk te laten aanmelden, is de verwachting dat de wachttijden bij Cargo Office zullen afnemen. Immers, als alle gescande gegevens en documenten van de zending kloppen, is de gang naar Cargo Office niet meer nodig”, vertelt Jeroen. “Er is een 100% check met de EU database voor elke exportzending. Als er aan het eind van het check-in proces iets niet klopt wordt de chauffeur alsnog naar Cargo Office gestuurd voor verdere afhandeling. Er is geen grijs gebied meer: documenten zijn in orde of niet. Een ander voordeel is de koppeling met de systemen van de Douane en Cargonaut. Alle zendingen worden ‘onder water’ gecontroleerd, dit geeft onze medewerkers een groot voordeel om snel en gemakkelijk inzicht te krijgen in de status van een zending.”

Lees het volledige artikel in Cargo Magazine op pagina 46 klik hier

Be the first to comment on "Self service check-in nu ook bij Swissport Cargo"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*