Ter land, ter zee en in de lucht: DACHSER Interlocking

De unieke samenwerking tussen de divisies lucht-, zee- en landtransport is voor logistiek dienstverlener DACHSER een ware sport geworden: een logistieke triatlon. Drie verschillende disciplines worden door één organisatie uitgevoerd, onder één dak en met één aanspreekpunt. Dit zorgt voor volledige transparantie op alle niveaus.

Ontwikkeling en groei
Ruim 40 jaar geleden namen drie werknemers hun intrek in de eerste Nederlandse vestiging van het in 1930 opgerichte Zuid-Duitse DACHSER. Anno 2018 is de logistiek dienstverlener in Nederland vertegenwoordigd in Waddinxveen (Logistics Center Rotterdam), Zevenaar (Logistics Center Zevenaar), Schiphol en Maastricht met een totaal van ongeveer 440 werknemers. DACHSER kenmerkt zich als een innovatief familiebedrijf waar, vanuit een sterke focus op ondernemerschap, de klant altijd centraal staat. Het bedrijfsmodel van DACHSER omvat transportlogistiek, opslag en klant specifieke services in twee bedrijfsdivisies: DACHSER Road Logistics (EL) en DACHSER Air & Sea Logistics (ASL). Tot 2013 lag de nadruk in Nederland voornamelijk op wegtransport.  Hierna werd besloten om ook in Nederland een eigen DACHSER Air & Sea Logistics B.V. op te richten om hiermee de lucht- en zeevracht verder te ontwikkelen.

Wegtransport
Het wegtransport wordt in Nederland georganiseerd vanuit Zevenaar en Waddinxveen en valt onder de verantwoordelijkheid van Aat van der Meer, de Managing Director DACHSER Benelux, die zich in 2006 heeft aangesloten bij de DACHSER familie. ‘’Of het nu gaat om distributielogistiek, branche specifieke logistiek, inkooplogistiek of aangepaste oplossingen zoals contractlogistiek: een homogeen netwerk van 396 DACHSER-vestigingen, verschillende dochtermaatschappijen en betrouwbare lokale partners bieden een uitgebreide service met snelle en flexibele aansluitingen in heel Europa, Noord-Afrika en delen van het Nabije Oosten’’, aldus van der Meer.

Lees het volledige artikel op pagina 25 in Cargo Magazine klik hier

 

 

 

Be the first to comment on "Ter land, ter zee en in de lucht: DACHSER Interlocking"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*