Transportbedrijf Nedcargo (NL) gaat rechts rijden in Engeland en andere delen van het Verenigd Koninkrijk uit onvrede over de brexit-chaos.

Nedcargo Internationaal maakt vandaag bekend dat het zijn chauffeurs opdracht heeft gegeven om rechts te rijden in het Verenigd Koninkrijk. Directeur Diederik Antvelink van Nedcargo heeft zijn buik vol van de manier waarop de Britse regering omgaat met het brexit-proces. Uit protest heeft hij Nedcargo-chauffeurs opdracht gegeven om in England rechtst te rijden, zoals in de hele EU.

Antvelink zegt deze actie net zolang door te zetten totdat de Britse premier Theresa May hem persoonlijk garanties geeft dat Groot-Brittannië zich ordentelijk uit de Europese Unie zal terugtrekken of een nieuw referendum uitschrijft.

Nedcargo is het eerste grote transportbedrijf dat maatregelen treft om druk uit te oefenen op de Britse regering. Antvelink verwacht dat de chaos mee zal vallen als zijn vrachtauto’s rechts gaan rijden. “Er staan sowieso veel files rond de ferry’s en de Kanaaltunnel. We kunnen zelfs sneller het land in, omdat we om de files heenrijden. Over de vluchtstrook komen we ook geen douanecontroles tegen; die staan aan de ander zijde van de weg.”

Nedcargo erkent dat weggebruikers in Engeland en het VK even zullen moeten wennen. Maar ook de eigen chauffeurs. “We hebben onze chauffeurs op het hart gedrukt om veel te toeteren en bij gevaarlijke situaties het hoofd koel te houden.”

Nedcargo heeft zijn chauffeurs speciale instructies gegeven hoe om te gaan met boze weggebruikers. Het bedrijf heeft een speciale road-conflict coach uit Manchester ingevlogen. Die heeft de afgelopen maand flink geoefend met de chauffeurs.

“In London verwachten we wel probleem”, aldus Antvelink. “Daar heb je nu eenmaal veel voetgangers. Daarom zullen we zwaailichten voeren in London. Dat is perfect, want dan krijgen we ook meer aandacht voor onze eisen.”

Nedcargo is een groot transportbedrijf uit Nederland en België. Deze landen zijn de grootste handelspartners van de UK. Met deze actie komt een groot deel van de Britse economie op scherp.

Nedcargo hoopt dat andere transporteurs zich aansluiten bij de actie, om zo meer aandacht te krijgen voor dit probleem. Antvelink doet ook een oproep aan toeristen die in de paas- en meivakantie naar Engeland gaan: hij hoopt dat zij rechts blijven rijden nadat ze van de ferry komen.

Ondanks sympathie voor deze actie en de doelen hebben zich nog geen andere organisatie bij het initiatief aangesloten. Ook de brancheorganisaties voor transport en handel zijn terughoudend. Nedcargo blijft niettemin aandringen op een gecoördineerde actie van alle brancheorganisaties om rechts te rijden in het Verenigd Koninkrijk.

More information: www.nedcargo.com/brexitchaos

Be the first to comment on "Transportbedrijf Nedcargo (NL) gaat rechts rijden in Engeland en andere delen van het Verenigd Koninkrijk uit onvrede over de brexit-chaos."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*