Voertuigen te allen tijde correct afgesloten of verzegeld

De regels op het gebied van de beveiliging van de burgerluchtvaart in EU Verordening 2015-1998 en het The National Civil Aviation Security Programme (NCASP) zijn helder, maar wel complex. Daarom geven wij hieronder een kort overzicht van de belangrijkste punten.

Aanlevering door “Vaste Vervoerder” of Erkend Agent / Regulated Agent (RA)
Als een expediteur als Erkend Agent (RA) een vervoerder inschakelt om “veilige” vracht of post op Schiphol (of andere luchthavens) aan te leveren moet de vervoerder kunnen aantonen dat er een VVR (vaste vervoeder relatie) tussen de agent en vervoerder is. Dit kan door middel van een vervoerdersverklaring (Haulier Declaration).

Deze verklaring kan op papier aan de balie van de afhandelaar getoond worden of (in Nederland) via ACN geregistreerd worden in het Smart- LOXS-systeem van de ACN-pas. Bij gebruik van e-Link wordt deze check automatisch gedaan, als alle relevante security informatie digitaal  beschikbaar is. Als deze verklaring niet aanwezig is, wordt de “security chain” als onderbroken beschouwd en is de vracht niet meer veilig. De afhandelaar kan dan de vracht weigeren of in overleg (weer) secure laten maken door deze te screenen.

Indien de vervoerder zelf Erkend Agent (RA) is, volstaat het RA nummer van de vervoerder naast het RA nummer van de agent, er hoeft dan dus geen VVR aangetoond te worden. Dit RA-nummer is te vinden in het SmartLOXS-systeem wanneer de ACN-pas van de chauffeur uitgelezen wordt.

Lees het volledige artikel in Cargo Magazine op pagina 17 klik hier

Be the first to comment on "Voertuigen te allen tijde correct afgesloten of verzegeld"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*