Warehouse in Westpoort werkt

DSV Solutions profiteert van unieke locatie

Met een warehouse in het Amsterdamse havengebied en op steenworpafstand van de luchthaven Schiphol had DSV Solutions geen betere huisvesting kunnen kiezen. Met een hypermodern distributiecentrum van 50.000 m2 en een uitstekende bereikbaarheid via weg, water en lucht bewijst het distributiecentrum in Westpoort dat het concept air- en seaport werkt.

Al jarenlang willen de haven van Amsterdam, de luchthaven Schiphol en de ORAM de krachten van lucht-, weg- en zeetransport bundelen en daarmee de kracht van de regio op logistiek gebied onder de aandacht brengen. “Een prachtig concept dat zich in onze praktijk allang bewezen heeft en zich nog steeds elke dag bewijst”, reageert site manager Remco Innemee van DSV Solutions. Met een vooruitziende blik was het immers al in 1997 dat de logistiek dienstverlener – toen nog Frans Maas geheten – zich in het nieuwe industriegebied aan de Cacaoweg vestigde.

Twee jaar geleden kwam daar de bouw van een 50.000 m2 groot distributiecentrum in het Atlaspark in Westpoort bij. “De nabijheid van haven en luchthaven is van strategisch belang omdat we voor tal van gerenommeerde bedrijven in uiteenlopende sectoren de in-, opslag en pan-Europese distributie verzorgen. En met de doortrekking van de A5 is onze locatie alleen maar verbeterd. We zaten immers al in de haven, maar nu is ook de luchthaven nóg dichterbij gebracht.”

Moderne faciliteit
Een rondleiding door het hypermoderne warehouse laat zien dat ook binnen zorgvuldig is nagedacht over het ontwerp. “De terminal bestaat deels uit een volledig geautomatiseerd palletmagazijn voor halffabricaten cacao met een uniek brandpreventieconcept. Met daarnaast nog eens 20.000 m2 conventioneel magazijn voor andere klanten dat met 15.000 m2 uit te breiden is.” Bovendien voldoet het moderne warehouse aan een reeks strenge certificeringen, zoals ISO22000, TAPA-A en AEO.

Klanten uit de High Tech en Fashion sector waarderen deze locatie omdat ze hun inbound zowel via lucht als zee kunnen verzorgen. Daarbij is bargen vanuit Rotterdam geen uitzondering. “We zijn een echte spare parts locatie met onze 24/7 service”, aldus Innemee. “Ideaal voor die spelers voor wie de schade van een stilstaande productielijn of olieplatform niet te overzien is en de aanwezigheid van Schiphol van essentieel belang is. Als Erkend Luchtvaart Agent maken we bovendien onderdeel uit van een veilige luchtvrachtketen. Daarmee wordt vracht veilig en snel naar Schiphol vervoerd en aan boord van vliegtuigen geladen.”
Wie is DVS Solutions?

DSV is a global supplier of transport and logistics solutions. We have offices in more than 74 countries all over the world and an international network of partners and agents, which makes us a truly global player offering services worldwide. By our professional and advantageous overall solutions, the approx. 22,000 DSV employees recorded worldwide annual revenue of 6 billion euro for 2012.

Foto : Remco Innemee,  DSV Solutions

Be the first to comment on "Warehouse in Westpoort werkt"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*