Yusen Logistics introduceert Serialisatie service voor geneesmiddelenproducenten

De Europese richtlijn ‘vervalste geneesmiddelen’ is op 9 februari 2019 van kracht geworden – Yusen Logistics introduceert ‘serialisatie’-oplossingen.

Ter voorkoming dat vervalste of imitatie-medicijnen voor menselijk gebruik in de legale distributieketen terechtkomen en hun weg naar de eindgebruiker vinden is op 9 februari 2019 de
European Falsified Medicines Directive (Europese richtlijn 2011/62/EU) van kracht geworden. Deze Europese richtlijn schrijft voor dat alle farmaceutische producten individueel identificeerbaar moeten zijn met behulp van een unieke 2D-matrixcode en een anti-sabotagekenmerk.

Volgens deze richtlijn dienen farmaceutische producten door de fabrikant tijdens alle schakels in de  logistieke keten geregistreerd te worden bij de European Medicines Verification Organization (EMVO). Aan de EMVO is per land een National Medicines Verification Systems (NMVS) verbonden.

Om haar klanten uit de farmaceutische sector in de uitvoering van deze richtlijn te ondersteunen introduceert Yusen Logistics, specialist in farma-logistiek, de z.g. Serialisatie service. Met deze service neemt Yusen Logistics de geneesmiddelenfabrikanten tijdens het logistieke proces de vereiste verificatie- en afmeldingsprocedures binnen de juiste NMVS volledig uit handen.
Tevens levert Yusen Logistics de farma-producenten gespecificeerde periodieke rapporten van alle geverifieerde en afgemelde producten.

Serialisatie services zijn beschikbaar voor alle klanten in de farmaceutische sector en worden aangeboden op alle Yusen Logistics Pharma en Healthcare centers in Nederland en België.

Be the first to comment on "Yusen Logistics introduceert Serialisatie service voor geneesmiddelenproducenten"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*