Rhenus Logistics en Douane nemen ‘remote scannen’ van vrachtzendingen in gebruik

Op 13 februari 2014 is tijdens een feestelijke ceremonie de pilot ‘remote scannen’ van luchtvrachtzendingen door Rhenus Logistics en de Douane in gebruik genomen. Tijdens de ceremonie werd een demonstratie gegeven van het scannen van een luchtvrachtzending en de directe verbinding met de Douane op afstand. Rhenus en haar dochterondernemingen Rhenus Air,
Copex, KDS Cargo en Racon Air maken als eerste gebruik van deze innovatieve pilot.

Rhenus scant de door de Douane geselecteerde vrachtzendingen zelf via de eigen x-ray en stelt deze scanbeelden vervolgens realtime aan de Douane beschikbaar. De Douane draagt zorg voor het op afstand ontvangen, uitlezen en analyseren van scanbeelden. Dit bevordert een snelle, efficiënte en veilige vrachtafhandeling voor zowel bedrijfsleven als de overheid.

 

De faciliteiten voor remote scan is onderdeel van het programma, Schiphol SmartGate Cargo, een van de eerste internationale publiek-private samenwerkingsprojecten in de luchtvrachtsector. Het gaat om een intensief en innovatief partnerschap tussen de particuliere sector en overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor handhaving van de douanewetgeving.

Peter Pasman, COO Airfreight Europe van de Rhenus Groep zegt: “Wij zijn zeer verheugd om als partner van de Douane te zijn aangewezen voor deze pilot. Met deze nieuwe ontwikkeling is het niet langer noodzakelijk voor de Douane om
fysiek aanwezig te zijn voor de douanecontroles wat zal leiden tot een tijdsbesparing voor alle partijen in de logistieke keten. De strategie van Rhenus is erop gericht om een proactieve rol binnen de luchtvrachtindustrie in te nemen en beschouwt deze ontwikkeling als een nieuwe stap voorwaarts naar een efficiënter en veiliger logistiek proces.”

Aly van Berckel, Algemeen Directeur Douane: “ Remote scan past in het slim organiseren van toezicht en dienstverlening en draagt bij aan een snel en soepel verlopend logistiek proces voor het bedrijfsleven en bewerkstelligen we een efficiënte en betrouwbare vrachtafhandeling. Wij blijven ons toezicht voortdurend vernieuwen.

De Douane werkt aan een geïntegreerde aanpak van al het toezicht op het grensoverschrijdende goederenverkeer, waarbij toezicht is geïntegreerd in de logistieke keten. Daarmee versterken we de Europese economie en de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven.”

Pilot Remote Scanning, Rhenus Logistics. Schiphol Smartgate Cargo.Pilot Remote Scanning, Rhenus Logistics. Schiphol Smartgate Cargo.

Over Rhenus
De Rhenus Groep is een wereldwijd opererende logistiek dienstverlener met een jaaromzet van 4 miljard euro. Bij Rhenus werken meer dan 24.000 mensen op ruim 350 locaties. De divisies Contract Logistics, Freight
Logistics, Port Logistics en Public Transport staan voor het beheer van complexe supply chains en voor innovatieve diensten met toegevoegde waarde.

Over Douane
Nederland is handelsnatie, distributieland en ‘Gateway to Europe’. Dagelijks bereiken enorme hoeveelheden goederen ons land en daarmee Europa. De Douane heeft een centrale regierol in al dit grensoverschrijdende goederenverkeer. Daarbij is de Douane soepel faciliterend waar het kan en stevig handhavend waar het moet. De Douane is vernieuwend en investeert voortdurend in geavanceerde technologie, slim toezicht en geïntegreerde benadering. Daarmee werkt de Douane aan de veiligheid en gezondheid van de Nederlandse consument en alle circa 500 miljoen inwoners van Europa.

Pilot Remote Scanning, Rhenus Logistics. Schiphol Smartgate Cargo.


Rhenus B.V.

Ellen Visser
Hogehilweg 4
1101 CC Amsterdam Zuidoost
Netherlands
Tel: +31 (0)20 754 14 55
Fax: +31 (0)20 754 14 60
ellen.visser@nl.rhenus.com
www.rhenus.com

Be the first to comment on "Rhenus Logistics en Douane nemen ‘remote scannen’ van vrachtzendingen in gebruik"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*