Schiphol blijft belangrijke logistieke hotspot

Amsterdam – 6 mei 2013 – Prologis, Inc., een toonaangevende eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van logistiek vastgoed wereldwijd, heeft vandaag aangekondigd twee nieuwe huurcontracten te hebben afgesloten. Het gaat hier in totaal om 22.275 vierkante meter op Schiphol Zuidoost. Deze overeenkomsten tonen aan dat de vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed op strategische locaties groot blijft.

DHL Global Forwarding, wereldwijd marktleider op het gebied van vrachtvervoer, heeft haar contract met Prologis voor 19.435 vierkante meter voor een langere periode verlengd. Het betreft Schiphol DC3, een moderne cross dock faciliteit strategisch gelegen in de directe nabijheid van meerdere luchtvracht afhandelaren.

Daarnaast heeft Prologis een overeenkomst gesloten met Rutges Cargo Logistics & Warehousing B.V., transporteur op het gebied van air cargo, hi-tech, farmacie en perishables. Rutges is een doorstart van het failliete Rutges Cargo B.V. en heeft zich voor een periode van 10 jaar gecommitteerd aan Prologis. Aan de Prestwickweg 8 in Schiphol Zuidoost huurt zij 2.840 vierkante meter bedrijf- en kantoorruimte. Ook voor Rutges geldt dat een locatie op Schiphol van grote toegevoegde waarde is.

Op het gebied van vracht is Amsterdam Airport Schiphol de derde luchthaven van Europa. Daarmee is Schiphol een van de meest toonaangevende vrachtluchthavens. In 2012 werd 1,5 miljoen ton vracht vervoerd via Schiphol.

“Deze cijfers plus de gesloten langetermijncontracten laten zien dat er vraag blijft naar moderne, strategisch gelegen distributiecentra.  Over het algemeen is er een hoge bezettingsgraad binnen logistiek vastgoed en wij zien ruimte voor groei”, aldus Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux. “Prologis speelt daarop in door op strategische locaties concrete plannen uit te werken voor nieuwbouwontwikkelingen afgestemd op de vraag van de klant, of over te gaan tot de verwerving van distributiecentra op strategisch gelegen logistieke hotspots. Schiphol is voor Prologis een van die hotspots binnen de Benelux.”

Met een portfolio van 1,2 miljoen vierkante meter verdeeld over 62 gebouwen is Prologis een van de leidende partijen in de markt van distributieruimten in de Benelux.

Be the first to comment on "Schiphol blijft belangrijke logistieke hotspot"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*