Brussels Airport Cargo timmert verder aan de weg

Het vrachtvolume op Brussels Airport zit in de lift. De eerste acht maanden van dit jaar steeg het volume met 12,9%. De groei is in alle segmenten terug te zien. Zo groeide het volume op full freighters met een sterke 16,8%. Ook de integrator- en belly vrachtvolumes groeiden sterk, met respectievelijk 10,8% en 11,7%. Voor belly vracht is dit
gedeeltelijk te verklaren door de aanslagen in 2016, waardoor er gedurende enkele weken slechts een beperkte passagiersoperatie kon plaatsvinden.

“Met deze cijfers voor januari tot en met augustus, ziet het er veelbelovend uit voor de rest van het jaar, zowel voor import en zeker voor export. De commodities die er met kop en schouders bovenuit steken zijn pharmaceuticals en perishables, met name tussen Brussel en het Midden- Oosten en Azië”, aldus een zeer tevreden Steven Polmans, Head of Cargo & Logistics van Brussels Airport.

Airside Pharma Transporter verder ontwikkeld
De Airside Pharma Transporter die eerder op de luchthaven werd geïntroduceerd heeft een verdere verfijning ondergaan door goede samenwerking tussen afhandelaars, airlines, agenten, kenniscentra en een equipment leverancier. De binnentemperatuur wordt automatisch ingesteld op de juiste hoogte. Hierdoor hoeven de afhandelaars de Transporter niet meer zelf in te stellen wat resulteert in snellere doorlooptijden tussen de verschillende transporten. De relatief hoge investering weegt beslist niet op tegen de vele voordelen van deze nieuwe, actieve versie.

Lees het volledige artikel op pagina 30 in Cargo Magazine, klik hier

Cargo magazine kosteloos ontvangen? Klik hier

 

Be the first to comment on "Brussels Airport Cargo timmert verder aan de weg"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*