CargoHub is er vóór en door de industrie


Notice: Trying to get property of non-object in /home/chmagazine/domains/cargomagazine.nl/public_html/wp-content/themes/mh_newsdesk/includes/mh-custom-functions.php on line 123

Het idee om tot een Cargo Community initiatief te komen is enkele jaren geleden ontstaan. Er werd binnen de industrie regelmatig werd gesproken over de “ marktplaats “ Schiphol en over de wens om tot transparantie in ketenprocessen te komen.

In handelsmissies treedt de cargo afvaardiging van de luchthaven, zeehaven en industrie weliswaar krachtig naar buiten maar het is na een bezoek aan het buitenland dikwijls niet op transparante wijze zichtbaar wat Nederlandse bedrijven en overheidsinstanties zoals de douane en de Koninklijk Marechaussee aan klanten te bieden hebben.

Cargo een eigen gezicht geven
Met het beeld van een ‘marktplaats’ concept voor ogen vroeg ik mij af op welke manier de Nederlandse cargo industrie en haar ketenprocessen voldoende transparant waren voor mensen buiten maar ook binnen de community. Zoals het een echte  marktplaats betaamt, is de vrachtgemeenschap op Schiphol en in de rest van Nederland een plek met een rijk geschakeerde verzameling producten en diensten. Met de ambitie om dit voor een ieder te kunnen visualiseren en te bundelen op één plek groeide bij mij de wens om de Nederlandse cargo community met de vervoersmodaliteiten, lucht, zee, weg en spoorvervoer een eigen gezicht te geven.

CargoHub biedt de mogelijkheid aan bedrijven om zich op het cargo portaal te presenteren met hun bedrijvigheden en specialisaties. Op deze manier ontwikkelt CargoHub zich tot een ontmoetingspunt waarop ook buitenlandse ondernemingen Nederlandse logistieke dienstverleners, truckondernemers en airlines eenvoudiger kunnen vinden. CargoHub hoopt hiermee de toegankelijkheid om eventueel zaken met elkaar te kunnen doen, laagdrempeliger te maken.

Ontwikkeling en delen van kennis
Naast de ambitie een gemeenschappelijke Nederlandse mainport identiteit te kunnen gaan uitdragen, voorziet het knowledge center (forum) van CargoHub in de mogelijkheid om informatie te ontsluiten en kennis te delen. Community leden die over een specifieke kennis of deskundigheid beschikken, kunnen een bijdrage leveren aan kennisontwikkeling door een ieder die vragen heeft, met raad bij te staan. Het is belangrijk om kwalitief hoogwaardige inhoud op ons portaal te kunnen bieden en daarom ben ik zeer dankbaar dat onder andere Loyens & Loeff, Vreede Aviation & Logistics Law, Douane Advocaat en Binnendijk Bree Surveys als redactionele contributors binnen onze community vertegenwoordigd zullen zijn. Ik hoop van harte dat er spoedig meer bedrijven contact met ons op zullen nemen die expertise of een informatieve bijdrage aan onze gemeenschappelijke CargoHub community willen leveren.

Arbeidsmarkt  binnen de cargo industrie
Een andere pijler onder CargoHub is het transparant maken van vraag en aanbod van logistieke banen binnen de cargo industrie. Economisch gaat het momenteel minder maar wereldwijd is er sprake van groei. Het is de verwachting dat de vrachtvolumes op

termijn zullen toenemen waardoor ook de vraag naar personeel weer aantrekt. Door vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen voor de vrachtindustrie in Nederland en daarbuiten, hoopt CargoHub met de lancering van www.CargoJobs.nl een bijdrage te  leveren aan het totstandkomen van een goede match tussen werkgever en werknemer binnen de cargo community.

De vergrijzing van de arbeidsmarkt en het belang van het aantrekken van jonge gemotiveerde mensen die werkzaam willen zijn binnen de logistieke sector, staan bij CargoJobs centraal. Om deze reden vormen opleidingen en het coachen van jonge collega’s een belangrijk onderdeel van CargoJobs. Om dit mogelijk te maken zal op zoek worden gegaan naar opleidingspartners en ervaren cargo collega’s die zich beschikbaar willen stellen als jobcoach. Werkervaringen kunnen op deze manier worden gedeeld en overgedragen aan jong talent.

Om nieuwe kandidaten meer inzicht te geven in de werkwijze van werkgevers en de cultuur van een bedrijf biedt CargoJobs ondernemingen aan om zich met een bedrijfspresentatie ( logo en video ) te  presenteren aan gemotiveerde en gekwalificeerde kandidaten die op zoek zijn naar een baan in de cargo industrie.

Uitgangspunt van CargoHub is laagdrempelige en deels gratis dienstverlening ten gunste van de cargo industrie. CargoJobs neemt bovendien desgewenst uw zorg uit handen door de setup van werkgevers accounts te verzorgen en hulp te bieden bij het plaatsen van vacatures.


Innovatief Cargo E-Claims Portal

Behalve aan de publicatie van een gelijknamig magazine heeft Cargohub gelijktijdig aan een Cargoclaims product gewerkt. Het product is specifiek ontwikkeld voor luchtvaartmaatschappijen om het claimproces met de forwarder op een efficiënte manier te kunnen managen. Kortom, een ‘revolutionaire stap’ in de claimafwikkeling voor het ketenproces en een geheel papierloze afwikkeling.  Luchtvaartmaatschappijen kunnen met deze online oplossing enorme besparingen op administratieve lasten realiseren en tegelijkertijd de kwaliteit en snelheid in de afwikkeling van het claimsproces aanzienlijk verbeteren.

Cargo Claims beschikt over geavanceerde tools om de dossierbehandelaars of het management op eenvoudige wijze inzicht te verschaffen in een claim dossier. Risk management kan eveneens eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt. Op maat samengestelde rapportages kunnen desgewenst automatisch beschikbaar worden gesteld  aan personen of afdelingen.

De software zelf is “ state of the art “ en zodanig geprogammeerd dat het eenvoudig voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt om issues zoals bijvoorbeeld cargo incidenten en/of klachten voor bedrijven op efficiënte wijze te managen. Het is altijd een wens geweest om in eigen beheer een applicatie te kunnen ontwikkelen, waarmee administratieve processen van het begin tot het einde onder de loep worden genomen, zodat optimale efficiency, kwaliteitsverbetering en tegelijkertijd aanzienlijke besparingen kunnen worden gerealiseerd.

Luchtvaartmaatschappijen worden dan ook van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende demonstratie.

Nieuw cargo magazine
Tot slot wil ik graag van deze mogelijkheid gebruik maken om alle sponsoren en een ieder te bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan de tot standkoming van CargoHub en uiteraard nu ook van onze eerste editie van CargoHub Magazine.

Met dit nieuwe magazine beoogt CargoHub de cargo industrie een onafhankelijk vakblad te kunnen bieden met een evenwichtige verdeling van vakinhoudelijke journalistiek, nieuws en bedrijfsreportages. Ons magazine is er vóór en door de industrie en wij hopen dan ook de vervolgedities samen met u mogelijk te maken.

Raoul Paul

English translation, click here

 

Download 1e Editie CargoHub Magazine

PDF
Nr 1 .  CargoHub_Magazine Speciale Editie Januari 2013

Ebook 
Nr 1 .  CargoHub_Magazine Speciale Editie Januari 2013

Be the first to comment on "CargoHub is er vóór en door de industrie"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*