CORE: Logistieke keten veiliger en efficiënter maken

Vracht vervoeren van A naar B. Dat is simpelweg in een zin samengevat wat er gebeurt in de logistieke keten. Ga je die keten ontleden, dan kom je tot een veelvoud van verschillende organisaties die allemaal ‘iets’ bijdragen aan de weg die de vracht aflegt. Iedere schakel in de keten houdt data bij voor het kleine stukje waar hij verantwoordelijk voor is. Het resultaat: versnipperde, incomplete (deel)informatie die niet voor iedere schakel in de keten beschikbaar is. En dat is best raar te noemen, immers, het gaat wel om dezelfde vracht in dezelfde stroom.

 

 

 

Toch lijkt de oplossing voor de hand te liggen. Zet voor een vrachtstroom een centrale data pipeline op waaraan iedere schakel zijn informatie kan toevoegen en voilà: je hebt een centrale stroom waar alle gegevens over de vracht samenkomen. Het idee van de data pipeline is bedacht door Frank Heijmann, Hoofd Handelsrelaties van Douane Nederland, en zijn Engelse collega David Hesketh. Cargo Magazine sprak met Frank over het project CORE dat geleid wordt door de European Shippers’ Council.

“De basis van CORE, dat staat voor Consistently Optimised Resilient, ligt in 2002”, begint Frank. “De aanslagen op 11 september creëerden een grote behoefte aan ketenveiligheid. Het was in het publieke belang dat de logistieke keten veiliger gemaakt werd. In een van de voorlopers van CORE werd gekeken naar verbindingen in de logistieke keten. Er is een verkoper van een product en er is een koper. Het product wordt voor transport ingepakt in een doos. Als zo min mogelijk schakels weten wat er in de doos zit, is de kans op diefstal erg klein. Verzekeringstechnisch is het ook  beter om niet te weten wat er in de doos zit want dan is de aansprakelijkheid vaak gelimiteerd. Het principe van: ‘Wat niet weet, wat niet deert’. Dat deze ‘onwetendheid’ een schijnveiligheid creëert, behoeft waarschijnlijk geen toelichting.”

Belangen
Frank heeft in de loop der jaren ondervonden dat veel partijen niet weten wat of hoeveel ze vervoeren. En dat terwijl dat toch ontzettend belangrijk is. Hij vertelt: “Een airline moet weten hoe ze de vrachtruimte van haar vliegtuig moet vullen. Niet alle goederen mogen namelijk naast elkaar vervoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer in het vrachtruim van lithium batterijen; het is dan belangrijk om te weten dat hier speciale regels voor gelden, maar het kan zomaar gebeuren dat de airline geen weet heeft van het soort goederen dat ze vervoert. Bij zeevracht gaat het net zo: wanneer een rederij niet precies weet hoeveel een container weegt, kan een schip verkeerd beladen worden met alle gevolgen van dien. We kennen de beelden van gekapseisde schepen waarbij de containers te water raken. Een verzekeringsmaatschappij wil bij dergelijke schadegevallen precies weten hoeveel een container weegt en of de containers op de juiste manier geladen zijn. Kortom: het gaat allemaal om belangen.”


Lees het volledige artikel op pagina 34 in Cargo Magazine, klik hier

Cargo magazine kosteloos ontvangen? Klik hier

 

Be the first to comment on "CORE: Logistieke keten veiliger en efficiënter maken"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*