De Emirates A380 is terug op Amsterdam Airport Schiphol

Precies acht jaar na de eerste Emirates A380 vlucht naar Nederland is het vlaggenschip van de luchtvaartmaatschappij terug van weggeweest

Amsterdam, 1 augustus 2020 – Emirates vliegt vanaf vandaag weer elke dag met haar iconische A380 van Dubai naar Amsterdam. ’s Werelds grootste passagiersvliegtuig is terug van weggeweest in Nederland en vervoerde voor het eerst sinds maart weer passagiers aan boord. Vandaag markeert ook een bijzondere mijlpaal, het is precies acht jaar geleden dat de luchtvaartmaatschappij de A380 naar Amsterdam inzette en twaalf jaar geleden sinds de eerste commerciële A380 vlucht de lucht in ging. Emirates biedt reizigers momenteel een dagelijkse vlucht van Amsterdam naar Dubai en verder – met veilige en efficiënte verbindingen naar meer dan 60 steden uit het netwerk.

Iconische dubbeldekker
Raymond van der Veer, Country Manager van Emirates in Nederland, zei: “We zijn verheugd om ons vlaggenschip, de A380, weer terug te verwelkomen in Amsterdam. De iconische dubbeldekker heeft de vliegervaring getransformeerd en is geliefd bij onze passagiers. Velen kiezen er speciaal voor om met een Emirates A380 te vliegen vanwege de ruimte, stilte en comfort in alle cabineklassen. De superjumbo blijft een icoon voor de moderne luchtvaarttechniek en is voor Emirates een groot succes. We kijken ernaar uit om Nederlandse reizigers aan boord te verwelkomen, efficiënte connecties te bieden via onze moderne hub in Dubai en onze merkbelofte te versterken door passagiers beter dan ooit te laten vliegen.”
Vluchten van en naar Amsterdam kunnen online worden geboekt op emirates.com of via lokale reisbureaus. Emirates vlucht EK 148 vertrekt om 15:20 uur lokale tijd uit Amsterdam en komt om 23:59 uur lokale tijd aan in Dubai. De terugvlucht, EK 147, vertrekt om 08:05 uur uit Dubai en arriveert om 13:15 uur lokale tijd in Amsterdam.

Fly Better met Emirates
Emirates is ’s werelds eerste luchtvaartmaatschappij die haar passagiers gratis, wereldwijde dekking biedt voor medische en quarantainekosten van Covid-19, terwijl ze op reis zijn. Voor meer informatie, zie: www.emirates.com/covid19assistance.

Dubai verwelkomt internationale reizigers
Emirates biedt reizigers momenteel vluchten naar meer dan 65 bestemmingen, met efficiënte verbindingen tussen Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific via de hub in Dubai.

Ook is het weer mogelijk voor Emirates passagiers om naar Dubai te reizen. De thuishaven van de luchtvaartmaatschappij is heropend voor zakenreizigers en vakantiegangers met nieuwe vliegprotocollen die de gezondheid en veiligheid van reizigers en inwoners waarborgen. Voor meer informatie over toegangseisen en veiligheidsprotocollen voor internationale reizigers, zie: www.emirates.com/flytoDubai.

Gezondheid en veiligheid voorop
Emirates heeft een uitgebreide reeks maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en werknemers op de grond en in de lucht te waarborgen. Zo wordt tijdens de gehele vlucht de lucht in de moderne vliegtuigcabines gezuiverd met geavanceerde HEPA-luchtfilters en ontvangen passagiers een gratis hygiënekit met maskers, handschoenen, handdesinfecterend middel en antibacteriële doekjes. Meer informatie over deze maatregelen en de beschikbare services op elke vlucht is te vinden op: www.emirates.com/yoursafety.
Reizigers worden er ook aan herinnerd dat reisbeperkingen van kracht blijven en dat reizigers alleen op vluchten worden geaccepteerd als ze voldoen aan de vereiste toegangscriteria van het land van bestemming. Voor meer informatie zie: www.emirates.com/travelrestrictions.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.
Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Be the first to comment on "De Emirates A380 is terug op Amsterdam Airport Schiphol"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*