Dyon van Gaans nieuwe CEO BigMile

BigMile, leverancier van software voor het calculeren en analyseren van transport-gerelateerde CO2-uitstoot, maakt bekend dat Dyon van Gaans (58) vanaf 1 februari 2022 het stokje van Jack Pool als CEO overneemt. Met de komst van Van Gaans gaat BigMile een nieuwe fase in om de wereldwijde groeiambities van de onderneming waar te maken.

Van Gaans is afkomstig van PTV Group, waar hij ruim dertig jaar ervaring opdeed in verschillende functies. In zijn laatste functie was hij VP Noord West Europa. Hij staat bekend als pionier en rasondernemer. Onder zijn leiding is de Benelux regio de belangrijkste afzetmarkt geworden van de wereldwijd opererende PTV Group. Mede daardoor hebben Van Gaans en zijn team een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van PTV’s software voor rit- en routeplanning.

BigMile is ontstaan vanuit Topsector Logistiek en Connekt en sinds de zomer van 2020 een zelfstandig opererend internationaal bedrijf. Van Gaans zal de internationale expansie van de onderneming naar een volgende fase brengen. ‘Wij zijn erg blij met de komst van Dyon van Gaans. Met zijn kennis van softwareontwikkeling in combinatie met de ruime ervaring binnen de logistieke branche is hij de aangewezen persoon om onze snelgroeiende organisatie te leiden en de verdere expansie op professionele wijze te managen’, zegt Jack Pool over zijn opvolger

Over zijn keuze voor BigMile zegt Van Gaans: ‘Het klinkt misschien wat cliché, maar dankzij mijn dochters is het me glashelder geworden dat we allemaal een bijdrage moeten leveren als we een betere wereld voor onze kinderen willen achterlaten. Het is dus ontzettend belangrijk dat we ons allemaal bewust zijn van onze uitstoot. BigMile levert hiervoor een fantastisch product. Het houdt elk bedrijf dat iets te vervoeren heeft een spiegel voor en voorziet ze van een goede benchmark. Soms zijn de uitkomsten confronterend, maar vroeg of laat zal toch ieder bedrijf zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. En gelukkig zijn al heel veel bedrijven hiermee bezig.’

Dat BigMile in zijn relatief korte bestaan een indrukwekkend klantenportfolio heeft opgebouwd is volgens Van Gaans dan ook niet verwonderlijk. ‘BigMile is hét standaard platform voor transport-gerelateerde carbon footprint optimalisatie. Ik kijk er erg naar uit om het succes van BigMile wereldwijd verder uit te gaan bouwen’, aldus Van Gaans.

Be the first to comment on "Dyon van Gaans nieuwe CEO BigMile"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*