Emirates dekt passagiers tegen Covid-19 kosten

De luchtvaartmaatschappij vergoedt gedurende 14 dagen medische kosten tot € 150.000 en quarantainekosten van € 100 per dag

Amsterdam, 23 juli 2020 – Bij het boeken van vluchten kunnen reizigers met vertrouwen kiezen voor Emirates. De luchtvaartmaatschappij heeft vandaag aangekondigd gedurende 14 dagen medische kosten tot € 150.000 en quarantainekosten van € 100 per dag te vergoeden. De dekking geldt voor passagiers die tijdens hun reis de diagnose Covid-19 krijgen. Deze service wordt door de luchtvaartmaatschappij kosteloos aan haar passagiers verstrekt.

Vertrouwen internationale reizigers

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates Group Chairman en Chief Executive, zegt: “Onder leiding van HH Sheikh Mohammed, UAE vice-president en premier en leider van Dubai, is Emirates er trots op het voortouw te nemen bij het vergroten van het vertrouwen van internationale reizigers. Over de hele wereld openen grenzen geleidelijk en we weten dat mensen ernaar uitkijken om weer op te reis gaan, maar ook dat ze op zoek zijn naar flexibiliteit en zekerheid als er tijdens hun reis iets onvoorziens gebeurt.”

Hij voegt toe: “Emirates heeft hard gewerkt om verschillende maatregelen te treffen op de grond en in de lucht om het risico op infectie te beperken. Daarnaast hebben we ook ons boekingsbeleid vernieuwd om zoveel mogelijk flexibiliteit te bieden. We brengen dit nu naar een hoger niveau door als eerste in de industrie onze passagiers gratis wereldwijde dekking te bieden voor medische kosten en quarantainekosten van Covid-19 als deze kosten gemaakt moeten worden tijdens hun reis. Het is een investering van onze kant, maar we zetten onze passagiers op de eerste plaats en we denken dat ze dit initiatief hartelijk zullen verwelkomen.”

Eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die gratis, wereldwijde dekking biedt voor Covid-19 gerelateerde kosten

De dekking voor Covid-19 gerelateerde medische kosten en quarantainekosten wordt door Emirates gratis aan haar passagiers aangeboden, ongeacht de reisklasse of bestemming. Deze dekking is onmiddellijk geldig voor reizigers die met Emirates vliegen tot 31 oktober 2020 (eerste vlucht moet worden voltooid op of voor 31 oktober 2020). De dekking is geldig voor 31 dagen vanaf het moment dat ze de eerste vlucht nemen. Dit betekent dat Emirates passagiers kunnen blijven profiteren van deze dekking, zelfs als ze verder reizen naar een andere stad na aankomst op hun Emirates bestemming.

Reizigers hoeven zich niet te registreren of formulieren in te vullen voordat ze op reis gaan en ze zijn niet verplicht om deze door Emirates verstrekte dekking te gebruiken.

Elke getroffen passagier die tijdens hun reis de diagnose Covid-19 heeft gekregen, hoeft alleen maar contact op te nemen met een speciale hotline voor hulp en dekking. Zie voor meer informatie: www.emirates.com/COVID19assistance.

Flexibel boeken

Met de geleidelijke heropening van de grenzen in de zomer, heeft Emirates haar boekingsbeleid herzien om reizigers meer flexibiliteit en vertrouwen te bieden bij het plannen van hun reis. Passagiers van wie de reisplannen worden verstoord door Covid-19 gerelateerde vlucht- of reisbeperkingen, kunnen binnen een periode van 24 maanden hun ticket omboeken om later te vliegen, reisvouchers aanvragen ter compensatie voor toekomstige uitgaves bij Emirates of restituties aanvragen via een online formulier.

Emirates biedt reizigers momenteel vluchten naar meer dan 60 bestemmingen, met efficiënte verbindingen tussen Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific via de hub in Dubai.

Dubai is open

Ook is het weer mogelijk voor Emirates passagiers om naar Dubai te reizen. De thuishaven van de luchtvaartmaatschappij heropende haar grenzen voor zakenreizigers en vakantiegangers met nieuwe vliegprotocollen die de gezondheid en veiligheid van reizigers en inwoners waarborgen. Voor meer informatie over toegangseisen en veiligheidsprotocollen, zie: www.emirates.com/flytoDubai.

Gezondheid en veiligheid voorop

Emirates heeft een uitgebreide reeks maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en werknemers op de grond en in de lucht te waarborgen. Meer informatie over deze maatregelen en de beschikbare services op elke vlucht is te vinden op: www.emirates.com/yoursafety.

Reizigers worden er ook aan herinnerd dat reisbeperkingen van kracht blijven en dat reizigers alleen op vluchten worden geaccepteerd als ze voldoen aan de vereiste toegangscriteria van het land van bestemming. Voor meer informatie zie: www.emirates.com/travelrestrictions.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Be the first to comment on "Emirates dekt passagiers tegen Covid-19 kosten"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*