Haarlems Dagblad zet CargoHub Magazine in spotlight


Notice: Trying to get property of non-object in /home/chmagazine/domains/cargomagazine.nl/public_html/wp-content/themes/mh_newsdesk/includes/mh-custom-functions.php on line 123

Tijdens de Nieuwjaarsparty van ACN/Air Cargo Netherlands, de koepelorganisatie voor de Nederlandse luchtvrachtindustrie, werd de eerste editie van CargoHub Magazine gelanceerd. Dit nieuwe vakblad voor de vrachtsector in de regio Schiphol is een initiatief van het vrachtportaal CargoHub en richt zich nadrukkelijk op alle vervoersmethodieken. Het zwaartepunt van vrachtbedrijven in de regio Schiphol ligt weliswaar vaak op luchtvrachttransport, maar als multimodale dienstverleners verzorgen zij ook nationale en internationale truckdiensten, zeetransport, vrachtafhandeling, opslag & distributie en tal van logistieke diensten.

CargoHub Magazine stelt zich ten doel om de ontwikkelingen die zich op deze terreinen voordoen, vooral ook ten aanzien van complexe regelgevingen zoals over douane en security, vanuit een breed spectrum te volgen. Daarmee komt dit nieuwe blad tegemoet aan de al langer door CargoHub gesignaleerde behoefte bij bedrijven aan vakgerelateerde informatie. In de eerste speciale editie die nu is uitgekomen, wordt onder meer door interviews met organisaties zoals ACN, Schiphol, Haven Amsterdam, de Douane en de vereniging van Nederlandse exporteurs Fenedex vanuit verschillende invalshoeken een schets gegeven van de verwachtingen van de vrachtindustrie voor het komende jaar. De nummers hierna zullen behalve vakinhoudelijke informatie bedrijfsreportages bevatten over specifieke dienstverleningen waarin vrachtbedrijven in de regio Schiphol zijn gespecialiseerd.

De uitgever van CargoHub Magazine heeft de ambitie om het magazine circa drie keer per jaar te laten verschijnen. CargoHub Magazine is een aanvulling op CargoJobs en CargoClaims, twee dienstverleningen die speciaal door CargoHub zijn opgezet voor het werven van geschikt personeel voor vacatures in de vrachtsector en het afhandelen van schadeclaims. CargoHub zelf biedt de mogelijkheid aan bedrijven om zich op het vrachtportaal te presenteren met hun bedrijvigheden en specialisaties. Op deze wijze ontwikkelt CargoHub zich tot een transparant ontmoetingspunt waarop ondernemingen in binnen- en buitenland Nederlandse logistieke dienstverleners, truckondernemingen en airlines elkaar eenvoudig kunnen vinden. De drie pijlers CargoJobs, CargoClaims en CargoHub Magazine geven hier niet alleen een belangrijke ondersteuning aan, maar dragen tevens bij aan de versterking van de mainportpositie van de regio Schiphol.

Meer informatie bij CargoHub in Alphen aan den Rijn via www.cargohub.nl of redactie@cargohub.nl

Be the first to comment on "Haarlems Dagblad zet CargoHub Magazine in spotlight"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*