Portaal Mijn Douane: nog meer douanezaken digitaal regelen

Binnenkort gaat het EU Trader Portal live. 22 Europese douanevergunningen moeten dan digitaal worden aangevraagd. Vanaf medio 2018 kunnen bedrijven nog meer douanevergunningen aanvragen en beheren en andere douanezaken regelen via het nationale portaal Mijn Douane. Om in te kunnen loggen op beide portalen heeft u eHerkenning nodig.

Met het inwerkingtreden van het Douanewetboek van de Unie is de wettelijke basis gelegd voor de standaardisatie van procedures en volledige elektronische afhandeling van alle douaneformaliteiten in de hele Europese Unie. De afgelopen jaren heeft er een enorme digitalisering plaatsgevonden in de wereld en dus ook in douanezaken. Aangiftesystemen zoals AGS en NCTS hebben het indienen, behandelen en afwerken van Douane aangiftes grotendeels gedigitaliseerd.

De procedures voor het aanvragen van vergunningen bij de Douane verlopen echter nu nog op papier. Zo kunnen voor vergunningaanvragen bij de Nederlandse Douane de aanvraagformulieren worden gedownload van Douane.nl en per post worden opgestuurd. Dit gaat nu dus veranderen.

Lees het volledige artikel op pagina 42 in Cargo Magazine, klik hier

Cargo magazine kosteloos ontvangen? Klik hier

 

Be the first to comment on "Portaal Mijn Douane: nog meer douanezaken digitaal regelen"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*