Schiphol Animal Centre geeft alle dieren een VIP-behandeling op Schiphol

Alweer vier jaar geleden opende Schiphol Animal Centre (SAC) haar deuren in vrachtstation 5 van afhandelaar dnata. In de afgelopen jaren hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Wat echter onveranderd is gebleven, is de focus op het welzijn van dieren die via het SAC ‘reizen’. Cargo Magazine sprak met Edwin Hofstede die samen met zijn team verantwoordelijk is voor het SAC.

 

Concurrerende voorsprong
“Toen de eerste schetsen voor het SAC op papier werden gezet konden we niet vermoeden dat we zo hard zouden groeien in amper 5 jaar tijd”, vertelt Edwin. Het SAC is in samenwerking met afhandelaar dnata oorspronkelijk opgezet om Schiphol een concurrerende voorsprong te geven op andere Europese luchthavens waar het onderbrengen van paarden minder goed geregeld is. In het SAC krijgen de dieren een VIP behandeling en kunnen ze uitrusten van een vermoeiende vlucht waarna ze hun weg verder kunnen vervolgen. “Dure raspaarden
komen als het ware in een ‘hotel’, ze krijgen vers hooi en drinkwater en worden gekeurd door onze eigen dierenarts. Een schril contrast met luchthavens waar de dieren in de container waarin ze aan boord zaten, moeten wachten op verder transport”, aldus Edwin.

Niet alleen paarden
In eerste instantie had het SAC alleen paarden als ‘hotelgasten’. Maar zoals dat gaat in een wereld met veel persoonlijke contacten, verspreidde het nieuws over de excellente service voor dieren zich al snel. Als gevolg daarvan mag het SAC nu ook andere dieren tot haar klantenkring rekenen. Edwin: “Dat klopt inderdaad; onlangs konden zebra’s in onze stallen even de benen strekken en bijkomen van hun luchtreis. Daarnaast krijgen we ook steeds meer huisdieren binnen.” Nog niet zo lang geleden kreeg SAC een opmerkelijke opdracht. Een klant wilde persé haar beide honden van Johannesburg naar Hong Kong laten vervoeren….in een paardenstal. Edwin: “Ja, de liefde voor huisdieren gaat soms heel erg ver. Uiteraard hebben we aan dit verzoek voldaan en hadden de hondjes een zee van ruimte in de paardenstal. En het werd nog gekker want er moest ook een aparte groom mee om de hondjes aan boord te verzorgen! We hebben het dus echt over een VIP service voor dieren.”

Lees het volledige artikel op pagina 20 in Cargo Magazine, klik hier

Cargo magazine kosteloos ontvangen? Klik hier

 

Be the first to comment on "Schiphol Animal Centre geeft alle dieren een VIP-behandeling op Schiphol"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*