Snel, sneller…. Wings!

Wie aan zendingen met urgentie denkt, heeft het in veel gevallen automatisch over luchtvracht. Maar wat als er bijvoorbeeld in Mexico een assemblagelijn voor auto’s dreigt stil te vallen vanwege een voorraadtekort van een specifiek onderdeel en de auto-onderdelen binnen 36 uur vanuit bijvoorbeeld het Verre Oosten moeten komen? Je kunt je voorstellen wat de (financiële) gevolgen zijn, voor zowel de supplier als het betreffende automerk wanneer een productielijn stilvalt.

In de meeste gevallen is luchtvracht dan niet snel genoeg. Het is dan goed om te weten dat Wings bv, een neutrale provider van onboard courier services, de forwarder een ‘emergency solution’ kan aanbieden.

Het bedrijf, gevestigd in Hoofddorp, zorgt ervoor dat tijdkritische goederen persoonlijk door een onboard courier (OBC) op plaats van bestemming worden bezorgd binnen de afgesproken aflevertijd. Wings, onder de gedreven leiding van Sander van Woesik, richt zich primair op de freight forwarders vanwege hun netwerk in industrieën zoals de aerospace, automotive en oil & gas sector. Industrieën die regelmatig tijdkritische goederen nodig hebben. Agenten zijn zeer te spreken over de neutraliteit van Wings en met name het feit dat Wings de belangen van de forwarder altijd vooropstelt.

“Onze kracht zit hem niet eens zozeer in ons wereldwijde netwerk – we beschikken over ruim 1900 OBCs in 125 landen – maar vooral in onze expertise als het om douaneaangiftes gaat”, zegt Sander. “Iedereen kan een handcarry van A naar B verzorgen. Dat realiseren we ons terdege. Waarin Wings zich onderscheidt is de specifieke kennis over douaneregels in de meest uiteenlopende landen en de manier waarop aangiftes gedaan moeten worden. Daarnaast zijn onze koeriers goed verzekerd gedurende de hele missie. Regelmatig krijgen wij te horen dat men zelf iemand stuurt, een personeelslid of bekende, maar zijn zij dan ook verzekerd? Op verzoek van de forwarder kunnen wij overigens een transportverzekering op zendingniveau verzorgen.”

Lees het volledige artikel in Cargo Magazine op pagina 67 klik hier


================

ABOUT CARGO MAGAZINE

The printed edition of Cargo Magazine is distributed free of charge in the Netherlands and Belgium and the online version will be shared with our worldwide network of proffessionals in both the Dutch and English language.  We greatly appreciate your contributionn in professional writing, an interview or editorial or advertising.

Information:

For more information please see our media-pack

Our magazine team is ready to answer any questions you may have.

Kind regards,
Cargo Magazine Team

Email : redactie@cargomagazine.nl

Be the first to comment on "Snel, sneller…. Wings!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*