Succesvolle migratie naar nieuw douane-softwaresysteem voor twintig Nederlandse klanten van BluJay

Dordrecht, 8 november 2018 – BluJay Solutions is erin geslaagd twintig klanten tijdig te migreren naar een nieuw douane-softwaresysteem; BluJay’s Customs Management. Met dit softwaresysteem zijn de bedrijven aangesloten bij het Single Window voor maritiem en lucht. Sinds 31 maart dit jaar kunnen bedrijven alleen nog via dit systeem elektronisch meldingen doorgeven voor douaneprocessen; ‘Binnenbrengen’, ‘Uitgaan’, ‘Provianderen’ en ‘Bunkeren’ voor de Douane en de Koninklijke Marechaussee/Zeehavenpolitie. BluJay’s SaaS douane management-oplossing vervangt een inmiddels verouderd systeem dat voorheen door de Nederlandse klanten werd gebruikt.

Alle sectoren in de huidige economie ondergaan technologische veranderingen en de transportsector is geen uitzondering. Ondernemingen in het zeevervoer worden bijvoorbeeld geconfronteerd met heel wat wettelijke meldingseisen bij de aankomst en vertrek van schepen, wat leidt tot een zware administratieve last. Een vereenvoudigde en gedigitaliseerde meldingsprocedure, zoals het Single Window voor maritiem en lucht, zorgt voor een sterke vermindering van deze administratieve last. Meldingen worden beter gecoördineerd en samengebracht, waardoor gegevens efficiënter worden gedeeld en hergebruikt. Dit was reden voor de Nederlandse Douane om dit systeem te verplichten voor transport door de lucht, zee, maar ook over het spoor.

De migratie
De migratie naar de Customs Management-oplossing van BluJay was voor veel klanten een logische keuze. Met de SaaS-oplossing worden verklaringen elektronisch ingediend en beschikken ze over het juiste format voor het Single Window meldingssysteem. Tegelijkertijd worden berichten die van de Douaneautoriteiten terugkomen ook elektronisch ontvangen en verwerkt door één en hetzelfde systeem waardoor processen eenvoudiger en efficiënter verlopen voor bedrijven. De SaaS-oplossing wordt daarnaast up-to-date gehouden door specialisten wereldwijd. Customs Management is daarmee toekomst-proof en helpt klanten moeiteloos te voldoen aan de eisen voor douaneaangiften wereldwijd. Hiermee is het voor BluJay’s klanten tevens eenvoudig nieuwe markten te betreden.

“Het aansluiten op Single Window en de migratie naar de Customs Management-oplossing van BluJay heeft de nodige uren, improvisatietalent en bovenal expertise vereist bij BluJay, maar ook bij onszelf. Maar het resultaat mag er zijn”, zegt Wessel Sijl, Customs Manager bij DB Cargo. “De afhandeling van uitvoeraangiften per spoor verloopt nu zeer snel, nagenoeg foutloos en op een moderne wijze. De Customs Management-tool is een goede investering voor de toekomst geweest, vooral zodra meer douanesystemen in lijn met de Douanewetgeving van de Unie worden uitgerold in Nederland.”

“We zijn trots dat we erin geslaagd zijn twintig Nederlandse klanten soepel te migreren naar de Custom Management-oplossing”, zegt Katrin Voigtmann, Director Professional Services bij BluJay Solutions. “Doordat we al geruime tijd met deze bedrijven samenwerken, zijn we bekend met de systemen die ze gebruiken. Door het vertrouwen dat we van hen kregen in onze kennis en expertise, zijn we in staat geweest hen goed te ondersteunen en zo te voldoen aan de nieuwe Douane voorschriften in Nederland.”

Be the first to comment on "Succesvolle migratie naar nieuw douane-softwaresysteem voor twintig Nederlandse klanten van BluJay"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*