Vijf jaar Cargo Screeners: Van ‘new kid’ naar volwassen speler

De eerste keer dat Cargo Magazine met Pieter van Dijk van Cargo Screeners sprak, bestond het bedrijf net 1,5 jaar. Op 1 mei jl. vierde Cargo Screeners haar eerste lustrum. Samen met Pieter kijken we terug op de ontwikkelingen die het bedrijf heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren en blikken we vooruit op de mooie dingen die nog in het verschiet liggen.

Bij de start van Cargo Screeners in 2013 vond het bedrijf onderdak bij BBV Logistics Support op Schiphol Zuidoost waar onmiddellijk de eerste x-ray machine werd geplaatst. Ruim 3 jaar geleden werd een x-ray machine bij afhandelaar Swissport neergezet om een efficiencyslag voor klanten te kunnen maken. Na een recente, grondige evaluatie bleek dat de machine niet maximaal benut werd. Op datzelfde moment vroeg BBV, inmiddels verhuisd naar het Fokkerpark, om een x-ray machine vanwege het toenemende aantal klanten dat om x-ray screening vraagt. In april van dit jaar is dan ook de machine van de afhandelaar op Schiphol Zuidoost naar het Fokkerpark verplaatst. Pieter: “Je kan stellen dat de cirkel weer rond is: 5 jaar geleden stond onze eerste machine bij BBV en anno 2018 werken we opnieuw nauw samen. Wellicht gaan we later dit jaar ook vanaf het Fokkerpark onze diensten commercieel inzetten voor wat betreft x-ray en mogelijk zelfs ook middels onze eigen EDD service (Explosive Detection Dogs) die we onder de naam Cargo Screeners Dog Security aanbieden. Onze hondengeleiders, 10 in totaal, worden namelijk door ons ook opgeleid tot x-ray operators. Op die manier zijn ze multi-inzetbaar en wordt hun kennis en kunde zo efficiënt mogelijk ingezet.”

Keuzes maken
“Ondernemen is ook keuzes maken en je bedrijfsplan bijstellen wanneer de situatie daar om vraagt”, zegt Pieter. “Cargo Screeners Training en Consultancy was vanaf de start een onderdeel van het dienstenpakket dat Cargo Screeners aanbood. Deze tak is destijds echter explosief gegroeid. Waar we eerder nog de illusie hadden het ‘erbij’ te kunnen doen, kwamen we er al redelijk snel achter dat dit vakgebied veel meer aandacht vroeg. Op dat moment vonden we dat we een keuze moesten maken: gaan we voor 80% voor het hele pakket inclusief Cargo Screeners Training en Consultancy of gaan we ons 100% focussen op x-ray en EDD? We hoefden er niet lang over na te denken en we kozen voor het laatste.”

Lees het volledige artikel op pagina 22 in Cargo Magazine klik hier

Be the first to comment on "Vijf jaar Cargo Screeners: Van ‘new kid’ naar volwassen speler"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*