www.CargoClaims.aero Platform verbetert de kwaliteit van het luchtvrachtproduct

Van 11 tot en met 13 oktober werd in Brussel de twaalfde Cargo Claims and Loss Prevention Conference (CCLP) van IATA gehouden. Raoul Paul van CargoHub sprak met de aanwezigen over de nieuwste ontwikkelingen van het platform voor cargoclaims. Met een boeiende presentatie liet hij het publiek kennismaken met de voordelen van het wereldwijde Cargo Claims Platform.

 

 

 

 

Twee jaar na de introductie van www.CargoClaims.aero telt het platform inmiddels een groot aantal gebruikers. Het platform biedt de enige en meest efficiënte oplossing voor claims door de keten heen tussen verlader, expediteurs en luchtvaartmaatschappijen en overige stakeholders.

Snel inzichtelijk maken van schade
De focus van CargoClaims ligt op het optimaal faciliteren van het volledige proces van schaderegistratie tot claimbehandeling binnen de logistieke keten. Raoul schetst met welke uitdagingen de keten te maken heeft: schade aan goederen, vertraging en vermiste goederen en/of documenten. “Om de claims die daaruit voortvloeien te kunnen afhandelen, komt er een forse communicatiestroom op gang. Het verzamelen van alle benodigde informatie is een lastige en vooral tijdrovende klus. Om dit proces te vereenvoudigen is snelle toegang vereist tot informatie omtrent het ontstaan van schade .”

Maximale service onder alle omstandigheden
Het CargoClaims Platform maakt het mogelijk om incidenten direct vanaf het begint vast te leggen. Het doel daarvan is om de oorzaak van incidenten in een zo vroeg mogelijk stadium te identificeren en deze te onderwerpen aan root–cause investigations. “Door vanaf het begin op de juiste wijze om te gaan met incidenten kunnen adequate acties worden ondernomen. Klanten kunnen sneller geinformeerd worden en krijgen daarmee ook maximale service als er even slecht nieuws te melden valt. Acteren op een schade wanneer een zending wordt afgeleverd of pas een onderzoek starten nadat een claim is ingediend, is veel te laat”, licht Raoul in zijn presentatie toe.

Intelligent systeem met smartview dashboards
Het Cargo Claims Platform wordt continu voorzien van nieuwe toepassingen om gebruikers te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het berekenen van maximale aansprakelijkheid op grond van een gewicht, wisselkoersen omrekenen naar lokale valuta en management rapportages. Binnen ons platform zijn recentelijk smartview dasboards geactiveerd welke gebruikers en het management een uitstekende tool biedt incidenten te analyseren en het proces te monitoren. “Wij blijven onze grenzen verleggen om gebruikers van ons platform de ultieme customer experience te bezorgen”, aldus Raoul Paul.

Lees het volledige artikel op pagina 20 in Cargo Magazine, klik hier

latest-edition

Cargo magazine kosteloos ontvangen? Klik hier

Be the first to comment on "www.CargoClaims.aero Platform verbetert de kwaliteit van het luchtvrachtproduct"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*