Yusen Logistics opent twee nieuwe GDP gecertificeerde warehouses in de Benelux

© 2018 Foto: Nils van Houts

12 Juni 2018 – Een gedenkwaardige dag voor Yusen Logistics, specialist in wereldwijde geneesmiddelen-logistiek. Het bedrijf heeft op deze dag twee nieuw sites voor farma-logistiek officieel in gebruik genomen.

Rond het middaguur vond de opening van het Yusen Logistics Antwerp Healthcare Center in Melsele, België, plaats. In het bijzijn van klanten, lokale overheden en vertegenwoordigers van de haven van Antwerpen werd de officiële opening verricht door de heer Kenji Mizushima, President van Yusen Logistics Co. Ltd., die speciaal voor deze gelegenheid overkwam uit Tokyo.
Het state-of-the-art Antwerp Healthcare Center, aangrenzend aan het bestaande Yusen Logistics Antwerp Distribution Center (ADC), is voorzien van een ‘ambient’ opslagfaciliteit (15-25°C) met een capaciteit van ca. 10.000 palletplaatsen en een coldstore (2-8°C) sectie met een capaciteit van ruim 4000 pallets.

Later die dag werd het Yusen Logistics Roosendaal Healthcare Center, gelegen op industriegebied Borchwerf II bij Roosendaal, Nederland, geopend. Met een ferme druk op de knop door President Mizushima en aansluitend een wervelende show, werd ook dit warehouse officieel in gebruik genomen. Deze gecertificeerde farma-logistieke site werd specifiek ontwikkeld als antwoord op de toenemende vraag naar hoogwaardige logistieke oplossingen van geneesmiddelenproducenten in Nederland. Ook dit warehouse, met een totaaloppervlakte van ruim 11.000 m², is opgesplitst in een cold-store (2-8°C) en een omgevingstemperatuur (15-25°C) sectie, alsmede een speciaal beveiligde narcotica opslagruimte.

Tijdens zijn toespraak zei Yusen Logistics President Mizushima: ‘’Vandaag vieren we een zeer bijzondere gebeurtenis voor Yusen Logistics wereldwijd. De opening van TWEE gloednieuwe GDP-gecertificeerde magazijnen op één dag! Deze mijlpaal staat voor de sterke toewijding van Yusen Logistics om onze dienstverlening richting de farmaceutische industrie voortdurend te ontwikkelen en te verbeteren en ik ben zeer vereerd om vandaag getuige te mogen zijn van dit belangrijke moment. Ik dank hierbij onze klanten oprecht voor hun steun en voor het aan ons toevertrouwen van hun producten. We zullen nooit vergeten dat er aan het eind van elke farma supply chain een patiënt staat’’.
De toevoeging van deze in totaal bijna 20.000m² GDP-gecertificeerd magazijn betekent een aanzienlijke versterking en uitbreiding van het service-aanbod van Yusen Logistics richting de farmaceutische sector in Nederland en België.

Be the first to comment on "Yusen Logistics opent twee nieuwe GDP gecertificeerde warehouses in de Benelux"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*