Vergunning Vereenvoudigde Aangifte VENUE voor Your Cargo Contact

Your Cargo Contact is er in geslaagd om als eerste expediteur in Nederland een vergunning te krijgen voor VENUE, de vereenvoudigde aangifte e-commerce. Het is de logistieke dienstverlener uit Aalsmeer gelukt om haar systemen zo in te richten dat deze voldoen aan de eisen die de douane stelt. Met deze vergunning kan Your Cargo Contact e-commerce bedrijven helpen om de in- en uitvoer van goederen nóg sneller en efficiënter af te handelen.

 

 

 

Internationale regelgeving e-commerce
Bedrijven die e-commercegoederen in- of uitvoeren dienen hiervan aangifte te doen bij de douane. Er is een mogelijkheid om dit versneld te doen via VENUE. Alleen bedrijven met een Vergunning Vereenvoudigde Aangifte mogen gebruik maken van VENUE. Your Cargo Contact is de eerste logistieke dienstverlener in Nederland die deze vergunning heeft gekregen.

Versnelde aangifte e-commercegoederen via VENUE
VENUE staat voor Vereenvoudigde aangifte e-commerce. Your Cargo Contact kan nu e-commercegoederen met een waarde tot € 22,- (vrijgesteld van btw en douanerechten) versneld inklaren via VENUE. Ook invoerzendingen met een waarde boven € 22,- en uitvoerzendingen boven € 1.000,- kunnen versneld worden afgehandeld via VENUE afhandelen. Hiervoor moet achteraf nog wel een aanvullende aangifte worden gedaan.

Unieke, intelligente software op maat
Bij VENUE wordt gewerkt met een geautomatiseerde uitwisseling van gegevens. Hoe hoger de kwaliteit van de data, des te sneller goederen ingeklaard kunnen worden. De douane stelt dan ook hoge eisen aan de systemen van logistieke dienstverleners. Bestanden moeten bijvoorbeeld versleuteld worden uitgewisseld en voldoen aan een vooraf gedefinieerd dataformat. Om voor een vergunning in aanmerking te komen, heeft Your Cargo Contact op belangrijke punten maatwerk toegepast op haar systeem. Hiervoor is nauw samengewerkt met de douane. De logistieke dienstverlener is zelfs nog een stapje verder gegaan en heeft extra algoritmes in de software gebouwd die afwijkende gegevens van zendingen herkennen. Hiermee kan de douane geautomatiseerd een risicoselectie doen en eventueel extra controles inplannen.

Snelle en efficiënte afhandeling e-commercezendingen
Wij zijn enorm blij met het resultaat dat we behaald hebben”, aldus Mark Lases, Managing Director van Your Cargo Contact. “Met de vergunning voor VENUE en dankzij onze intelligente software zijn we nu in de gelegenheid om e-commerce zendingen sneller en efficiënter de EU-grens te laten passeren. Geheel in overeenstemming met de geldende regelgeving. E-commerce logistiek is de snelst groeiende tak van sport binnen de logistieke dienstverlening. Het is tegenwoordig zo eenvoudig voor consumenten om spullen online te kopen. In slechts een paar klikken is de bestelling geplaatst. De snelheid waarmee de bestelling vervolgens wordt geleverd heeft de laatste jaren een revolutionaire ontwikkeling doorgemaakt.

In het verleden lag de verantwoordelijkheid voor de bezorging van deur tot deur bij de postautoriteiten. Dit veranderde met de komst van track-and-trace. De mogelijkheden om snel te kunnen bezorgen groeiden en koeriersdiensten sprongen hier handig op in. Zij ontwikkelden intelligente software waarmee de slimme webwinkelier haar klanten een goede klantbeleving kon bieden. Snelle levering is in de praktijk echter lang niet altijd kosteneffectief. Webwinkeliers zijn dus op zoek naar alternatieve oplossingen. 

Wat hebben wij nu gedaan? Wij leerden van de besten in onze bedrijfstak en ontwikkelden intelligente software. Onze software communiceert met de douane, zodat onze klanten er zeker van zijn dat douanevoorschriften worden nageleefd. Tegelijkertijd kunnen wij onze klanten (winkelier of groothandel) een volledige track-and-tracebeleving geven die vergelijkbaar is met die van de wereldwijde marktleiders.

Onze oplossing is niet alleen slim en kosteneffectief, maar komt bovendien volledig tegemoet aan de behoeften en de hooggestelde verwachtingen van de klant. Wij zijn nu in staat om hoge volumes e-commercevrachten snel af te handelen. Dankzij onze geautomatiseerde systemen kunnen we grote zendingen voor B2B, B2C en B2B2C verwerken. Ons proces is zo ingericht dat we voldoen aan alle douanevoorschriften terwijl we onze klanten een goede klantbeleving geven.

 

Be the first to comment on "Vergunning Vereenvoudigde Aangifte VENUE voor Your Cargo Contact"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*