Bloemenzee aan boord bij Emirates

Amsterdam, 13 februari 2017 – Emirates SkyCargo, de vrachttak van Emirates airline, vliegt speciaal voor Valentijnsdag met bloeiende roos op de flank van een Boeing 777-f cargotoestel. De bestickering is een primeur voor Emirates SkyCargo en onderstreept de succesvolle, internationale samenwerking van de luchtvaartmaatschappij met de bloemenindustrie. Een van de eerste vertrekbestemmingen van het rozentoestel is Nairobi in Kenia, waarvandaan het toestel beladen met verse bloemen naar Amsterdam reist – met als eindbestemming de bloemenveiling in Aalsmeer, de grootste bloemendistributeur ter wereld.

 

Bloemen op wereldreis met Emirates SkyCargo
Dagelijks transporteert Emirates SkyCargo verse bloemen van en naar ruim 150 wereldwijde bestemmingen. Hiertoe behoren flowers-only vrachtvluchten vanuit bijvoorbeeld Kenia en Ecuador, rechtstreeks naar Amsterdam, maar ook bloemen die meereizen op reguliere vrachtvluchten vanuit onder andere India, Nieuw-Zeeland, Vietnam, Zambia en Ethiopië. In 2016 vervoerde Emirates SkyCargo ruim 70.000 ton verse bloemen.

De periode rond Valentijnsdag zorgt voor topdrukte in de bloemenindustrie; met name op het gebied van (rode) rozen. Er worden wereldwijd bijna 250 miljoen rozen gekweekt; speciaal voor 14 februari. Emirates SkyCargo verzorgt ieder jaar extra cargovluchten om al deze rozen op het juiste moment – via Amsterdam en Aalsmeer – te bezorgen. In de week voorafgaand aan Valentijnsdag verzorgt Emirates SkyCargo vier extra cargovluchten vanuit Nairobi naar Amsterdam met aan boord ruim 350 ton verse bloemen. Ook op de belangrijke bloemenroute Ecuador – Amsterdam worden rondom Valentijnsdag wekelijks extra vluchten uitgevoerd.

Keep it cool
De reis begint wanneer de hand geplukte bloemen worden gesorteerd, verwerkt in een boeket of handmatig worden verpakt in dozen. Na wegtransport en belading worden de bloemen aan boord van het vliegtuig optimaal koel vervoerd bij een temperatuur van maximaal 1 tot 3 graden Celsius. Emirates SkyCargo beschikt over verschillende technologieën om de versheid van bloemen van vertrek tot op de plaats van bestemming te garanderen. Een van de opties is ‘White Cover’; een techniek die gebruik maakt van zonne-energie en die de bloemen op een efficiënte en duurzame manier koelt van veld tot vaas.

Emirates SkyCargo is trendsettend in de vrachtindustrie en beschikt over een jonge en moderne vloot van 255 toestellen, waaronder 15 cargotoestellen; 13 Boeing 777-Fs en 2 Boeing 747-400ERFs.

 

url

url

Be the first to comment on "Bloemenzee aan boord bij Emirates"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*