ECC Online: een unieke combinatie van douanesoftware en expertise

European Customs Consult, gespecialiseerd in het detacheren van douane declaranten en consultants, introduceert in oktober een nieuwe combinatie van software en expertise: ECC Online. Het biedt douanesoftware waarmee bedrijven elektronisch douane aangifte kunnen doen én een uitgebreide supportafdeling waar de gebruiker met zowel technische als functionele vragen terecht kan.

ECC Online biedt software dat snel beschikbaar is, eenvoudig in gebruik en een esthetische user interface heeft. Uniek aan ECC Online zijn echter de uitgebreide support mogelijkheden. Naast technische vragen kunnen gebruikers ook functionele vragen stellen aan de supportafdeling. Wanneer een declarant een vraag heeft over douanezaken, dan kan hij deze vraag neerleggen bij de supportafdeling. Dit kunnen eenvoudige vragen zijn, maar ook ingewikkelde vraagstukken waarbij de nodige expertise op douane gebied komt kijken.

Daarnaast kan ECC Online ook het aangifteproces van bedrijven tijdelijk overnemen. Wanneer de eigen declaranten ziek zijn of vakantie hebben, dan zorgt ECC Online ervoor dat de afhandeling van de douane aangiftes gewaarborgd blijft.

European Customs Consult was al een langere tijd opzoek naar douanesoftware, waarmee bedrijven eenvoudig hun aangiftes kunnen indienen, zodat zij bedrijven bij de afhandeling van douanedocumenten nóg beter kunnen ondersteunen. Door de jaren heen heeft European Customs Consult al heel wat douanesoftware voorbij zien komen en weet inmiddels uit ervaring wat wel en wat niet prettig werkt.

Over European Customs Consult
European Customs Consult is een onafhankelijk en neutraal douaneadviesbureau, dat adviezen verstrekt aan logistiek dienstverleners in Nederland.

ECC beschikt over ervaren douanedeclaranten en adviseurs douanezaken in vaste dienst, inzetbaar op diverse klantlocaties bij zowel importeurs als exporteurs. Declaranten en consultants kunnen voor korte of een langere periode gedetacheerd worden om ondersteuning te bieden bij ziekte en/of vakantie van eigen personeel en om pieken in een organisatie op te vangen.

European Customs Consult behandelt bezwaar- en beroepschriften, verzoeken om teruggaaf, behandeling niet-gezuiverde transit documenten en dergelijke tijdrovende aangelegenheden, rekening houdende met de wettelijke eisen als bedoeld in het CDW. Daarnaast schrijft ECC de noodzakelijke A/IC ten behoeve van opslag onder douaneverband.

Be the first to comment on "ECC Online: een unieke combinatie van douanesoftware en expertise"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*