Inholland studenten doen onderzoek naar gebruik van eLink

De studenten van de opleiding Logistiek en Economie van Hogeschool Inholland Haarlem hebben op Schiphol onderzoek uitgevoerd naar eLink. Dit systeem is gericht op een vergroting van de efficiency binnen de luchtvrachtsector door een verdere digitalisering. Het project is uitgevoerd in samenwerking met de branchevereniging Air Cargo Netherlands (ACN) en onder begeleiding van het  lectoraat Airport en Aviation van de Hogeschool Inholland.

De studenten hebben een half jaar onderwijs genoten over het managen van het luchtvaart – en luchthaven bedrijf. Dit onderwijs is vormgegeven door middel van bedrijfsbezoeken, gastcolleges, games, het lesprogramma met bijbehorende literatuur, het onderzoek met een eindrapportage.

De hoofdvraag van het onderzoek luidt:
Wat is de weerstand bij de expediteurs tegenover het project eLink en hoe kan er een grotere acceptatie- en participatiegraad worden gerealiseerd?

ACN, KLM en de Schipholgroep hebben hierin een belangrijke bijdrage geleverd. Ook de Douane, de Marechaussee, Cargonaut, DB Schenker, SmartLOXS, Aviapartner, Panalpina, Blue Crown en vele (andere) expediteurs hebben de studenten belangrijke informatie geleverd voor deze onderzoeksopdracht. De studenten hebben bij ongeveer 20 expediteurs interviews afgenomen.

Be the first to comment on "Inholland studenten doen onderzoek naar gebruik van eLink"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*