Groei luchtvracht bedreiging voor veiligheid

“We leven in een wereld waarin verzendingen moeten worden gecontroleerd op explosieven”

Schiphol-Rijk, 13 maart 2014 – Wereldwijd groeide het vrachtverkeer in januari met 4,5% ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar. Goed nieuws voor de economie, maar tevens een waarschuwingssignaal voor de controleurs van luchtvracht, aldus PMT. De marktleider op het gebied van internationale vrachtcontrole stelt dat de groei consequenties heeft voor de controle van de vracht.

 

Om de groei van het luchtvrachtverkeer het hoofd te kunnen bieden, investeert PMT fors in nieuw materiaal. Zo zijn er meerdere x-raymachines aangeschaft en is het aantal hondenteams verdubbeld. Hiermee kan het bedrijf op locatie van de klant, of in een van de eigen loodsen, de lading van internationale zendingen op veiligheid controleren.

 

“Met dezelfde middelen kan maar in zeer beperkte mate meer vracht gecontroleerd worden. Niet investeren is vragen om moeilijkheden”, vertelt directeur Jan van Aalderen. Met de uitbreiding wil PMT ook een signaal afgeven richting de logistiek- en transportsector. “Het is van groot belang dat wij voldoende materiaal aanwezig hebben om cargo van onbekende afzenders te onderzoeken. Dat is belangrijk, want we leven in een wereld waarin zendingen moeten worden gecontroleerd op explosieven.”

 

Sinds 2003 is PMT actief op het gebied van (internationale) vrachtcontrole. Aan de vestiging op de Anchoragelaan wordt de veiligheid van vracht door controleurs onderzocht door middel van x-ray, speurhonden en luchtsporenonderzoek. Ook controle op locatie bij de klant is mogelijk. PMT geeft daarnaast trainingen aan bedrijven, die vervolgens zelfstandig hun luchtvracht kunnen en mogen controleren. PMT Cargo Security is een door het Ministerie van Justitie erkend beveiligingsbedrijf (ND 2061).

Be the first to comment on "Groei luchtvracht bedreiging voor veiligheid"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*