BRUcargo: volop in beweging

In 2016, voor het derde jaar op rij, de prestigieuze award van Air Cargo World in ontvangst nemen voor Beste Luchthaven is een van de merites van het BRUcargo team dat onder leiding staat van Steven Polmans. Begonnen eind 2010 als Cargo Marketing Manager voor de Belgische nationale luchthaven, was het zijn taak om bestaande airlines goed te bedienen, nieuwe klanten aan te trekken en BRUcargo internationaal te promoten. Sinds 2012 is Steven aangesteld als Head of Cargo en verstevigt hij samen met zijn team de positie van BRUcargo met als doel de  vrachtluchthaven de meest efficiënte van Europa te maken.

 

“Het winnen van deze award is de verdienste van alle personen die bijdragen aan de ontwikkeling van BRUcargo”, zegt Steven. “Dan heb ik het niet alleen over het verbeteren van de algehele service en het scheppen van banen in de vracht maar ook over investeringen in infrastructuur en vastgoed en de ontwikkelingen in transport en opslag van temperatuurgevoelige goederen. Kortom: hart hebben voor de vracht. Maar het geeft natuurlijk een enorme voldoening dat onze inspanningen erkenning krijgen vanuit de industrie.”

Verbinden en samenwerken
Het succes van een luchthaven is het product van een goede samenwerking tussen alle ketenpartijen. “Partijen met elkaar verbinden, overlegstructuren organiseren op een zodanige manier dat men elkaars standpunten en uitgangspunten begrijpt, is essentieel om een luchthaven te laten floreren”, aldus Steven. “Ik durf te stellen dat de samenwerking tussen de bedrijven in de logistieke keten op BRUcargo al goed verliep, maar dat wij nog teveel dit verhaal moesten orkestreren. Sinds de oprichting van de branchevereniging Air Cargo Belgium verloopt de samenwerking nog beter en ligt het initiatief meer bij de BRUcargo community zelf.” Het is best opmerkelijk te noemen dat het aantrekken van nieuwe airlines met meer vluchten en nieuwe routes niet de primaire focus was binnen de vrachtstrategie van BRUcargo. “Om te kunnen groeien moet je in eerste instantie de logistieke keten van begin tot eind onder controle hebben. Inzicht in de behoeftes en vereisten van de klanten staat daarbij voorop. We hebben dan ook de relatie met alle ketenpartijen, waaronder de expediteurs geïntensiveerd. Die aanpak werpt zijn vruchten af als je kijkt naar de veelbelovende statistieken”, aldus Steven.

Centre of Excellence in Pharma Handling
Door het intensieve overleg binnen de Belgische luchtvrachtketen, werd al snel duidelijk dat er kansen lagen op het gebied van de cold chain. Zo ontstond recent bijvoorbeeld de ‘airside pharma transporter’, een kostenefficiënte uitvinding van de luchthaven voor het transporteren van temperatuurgevoelige producten tussen vliegtuig en warehouse. BRUcargo mag zich sinds 2014 de eerste CEIV Pharma gecertificeerde airport community ter wereld noemen. Het certificaat, toegekend door IATA, werd in de periode 2013/2014 ontwikkeld door Brussels Airport samen met een aantal pharmashippers.

Lees het volledige artikel op pagina 26 in Cargo Magazine, klik hier

latest-edition

Cargo magazine kosteloos ontvangen? Klik hier

Be the first to comment on "BRUcargo: volop in beweging"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*