Canadees havenbedrijf eerste ter wereld met geheel hybride wagenpark, dankzij technologie van Effenco

Montréal, 1 oktober 2019 – Termont Montréal, een geassocieerde onderneming van LOGISTEC, is ‘s werelds eerste bedrijf om haar gehele wagenpark om te schakelen naar hybride voertuigen, dankzij de revolutionaire technologie van Effenco. De regering van Québec steunt het initiatief met een financiële hulp ter waarde van 1,4 miljoen Canadese dollar.

“De regering van Québec is trots met de ondersteuning van dit innoverende project dat zal bijdragen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in de haven van Montréal bij de afhandeling van containers. Dit belangrijke initiatief bewijst de leidinggevende rol van Québecse bedrijven”, aldus François Bonnardel, minister van Verkeer van Québec.

“Wij zijn blij te kunnen bijdragen aan de verkleining van de ecologische voetafdruk van de haven van Montréal. Deze aankondiging is van cruciaal belang voor de internationale uitrol van onze elektrificatietechnologie voor zware voertuigen”, zegt David Arsenault, directeur van Effenco.

Verkleinde ecologische voetafdruk: een wereldprimeur

Na een pilootproject dat plaatsvond tussen 1 april en 19 oktober 2018, schakelt Termont Montréal nu 57 extra terminaltractoren om ter verkleining van de ecologische voetafdruk van de haven. Ten gevolge daarvan zal de CO2-uitstoot worden verminderd met 26% en het gebruik van motoren met 46%. De technologie zal bovendien de luchtkwaliteit verbeteren dankzij de met de bijna voor de helft gereduceerde productie van fijne deeltjes en de vermindering met 39% van stikstofoxide, twee voor de gezondheid bijzonder schadelijke verontreinigende stoffen, waarmee werknemers dagelijks in contact komen.

“Onze teams werken al verscheidene jaren aan de omschakeling van ons wagenpark. Wij zijn vandaag dan ook zeer verheugd met de verwezenlijking van het project. Het gaat om een voor Termont en de Active Stop-Start-technologie van Effenco belangrijk toekomstgericht project, en een grote stap voorwaarts voor de sector”, zegt Julien Dubreuil, directeur-generaal van Termont Montréal / Logistec.

“Wij zijn blij met ons deel in deze aankondiging. De innoverende technologie van Effenco die vanaf nu wordt gebruikt in de voertuigen van Termont Montréal, past goed in de strategie van de haven om zijn ecologische effecten te verminderen”, zegt Sylvie Vachon, voorzitster van de haven van Montréal.

Groeiende groene technologie
In haar volle groei heeft Effenco afgelopen zomer in Parijs een kantoor geopend om meer nieuwe zaken te doen in Europa. De Active Stop-Start-technologie zal bovendien worden voorgesteld tijdens de C40-World Mayors Summit, die binnenkort in Kopenhagen zal worden georganiseerd van 9 tot en met 12 oktober. Effenco rust momenteel meer dan 250 zware vrachtwagens uit in de VS, Canada, Frankrijk, Italië en Noorwegen.

In verband met Effenco
Effenco werd opgericht in Montréal in 2006 en ontwikkelt oplossingen voor de elektrificatie van transportmiddelen, waarmee de uitstoot van broeikasgassen van zware voertuigen kan worden verminderd. Haar omvangrijke operationele database van (op het internet) aangesloten voertuigen vormt de kern van haar ontwikkeling. Dankzij haar geoctrooieerde elektrische technologie neemt Effenco vandaag het voortouw in het verbeteren van de energie-efficiency van zware vrachtwagens. Effenco is actief in de VS (New York, haven van Los Angeles), Frankrijk (Parijs, Saint-Lô), Zwitserland (Genève), Italië (Turijn), Noorwegen (Oslo) en Canada (haven van Vancouver en haven van Montréal via Termont).

Be the first to comment on "Canadees havenbedrijf eerste ter wereld met geheel hybride wagenpark, dankzij technologie van Effenco"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*