Cargonaut “De regisseur van informatiestromen”

In september 2015 is onder leiding van Schiphol het Smart Cargo Mainport Programma gelanceerd. Ten behoeve van de positie van Schiphol en haar community is Cargonaut, als regisseur van informatiestromen in de luchtvracht, nauw betrokken. Het afgelopen jaar heeft Cargonaut in het Mainport Programma, samen met de diverse andere deelnemers in het programma, een bijdrage geleverd aan het opzetten van de nieuwe samenwerking en organisatie.

 

 

 

Het doel van het programma is om de aan- en afvoerketens te verbeteren en te versnellen met als resultaat een efficiënte en kwalitatieve luchthaven. Als regisseur van de informatiestromen op Schiphol helpt Cargonaut mee met het inrichten van de nieuwe processen en informatievoorziening. Samen met markt en overheid wordt gestreefd naar 100% datadekking voor Schiphol. Naast bovenstaande rol zorgt Cargonaut voor een vernieuwde inrichting van het community informatieplatform. Een platform waarmee tracking en tracing door de gehele keten heen mogelijk is.

De Schiphol information exchange: met z’n allen werken vanuit één community informatieplatform
Cargonaut beheert het gezamenlijke informatieplatform van de luchtvracht op Schiphol. Op dit platform wordt alle data vanuit de luchtvrachtketen verzameld en hergebruikt. Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen zorgen we er, met de nieuwste technologie, voor dat het platform ‘open’ wordt. Zo kunnen koppelingen met andere platformen of systemen eenvoudiger en flexibeler worden gemaakt en aanpassingen sneller worden uitgevoerd. Ook kunnen klanten zelf koppelingen in hun systemen laten ontwikkelen met onze API’s (Application Programming Interface) en zo het eigen systeem voeden met data uit het gezamenlijke platform.

 

Lees meer op pagina 44 in Cargo Magazine, klik hier

latest-edition

Cargo magazine kosteloos ontvangen? Klik hier

Be the first to comment on "Cargonaut “De regisseur van informatiestromen”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*