DACHSER breidt zijn logistiek centrum in Hof uit

Hof/Waddinxveen, 28 januari, 2019. Logistiek dienstverlener DACHSER bouwt een nieuw warehouse in de regio Opper-Franken, Duitsland, en breidt hiermee zijn contractlogistiek activiteiten uit. De nieuwe loods zal ruimte bieden voor ongeveer 39.000 pallets en beschikken over 47 laad- en losdocks. Naar verwachting is het nieuwe warehouse in het najaar van 2020 operationeel.

De uitbreiding omvat ook een kantoor een totale oppervlakte van 900 vierkante meter. ‘’Het nieuwe warehouse naast ons huidig logistiek centrum, biedt ruimte aan onder andere de middelgrote  klanten uit de DIY- en tuibouwsector’’, zegt Klaus Neubing, General Manager van het Hof Logistics Center. De diensten die DACHSER in Hof aanbiedt combineren transportoplossingen en de opslag van goederen met uitgebreide value added services, zoals orderpicking en verpakken. Na de uitbreiding zal DACHSER in Hof ongeveer 500 werknemers in dienst hebben. Daarnaast zullen er ongeveer 300 mensen als seizoenarbeiders of via de onafhankelijke transportbedrijven werken in het logistiek centrum.

De Pan-Europese projectontwikkelaar en logistiek specialist Verdion voert de bouwwerkzaamheden uit. ‘’Met deze uitbreiding zetten we de volgende belangrijke stap met een van onze grote doe- het-zelf-klanten uit de regio", zegt Alexander Tonn, Managing Director European Logistics in Duitsland. "Samen implementeren we een duurzaam logistiek concept dat gericht is op groei.’’ Door de centrale ligging in Europa is het logistiek centrum Hof geografisch gezien ideaal gelegen: alle relevante Europese bestemmingen en economische centra zijn gemakkelijk te bereiken. Het logistiek centrum van DACHSER in Neurenberg verbindt de vestiging van Hof met het wereldwijde lucht- en zeevrachtnetwerk van DACHSER.

30 jaar in Opper-Franken
DACHSER is al meer dan 30 jaar actief in de regio Opper-Franken. Het huidige logistiek centrum, dat sinds 2008 gevestigd is aan de rand van Hof, heeft een transitterminal van 13.800 vierkante meter en 11.800 vierkante meter opslagruimte met hoge palletstellingen die ruimte bieden aan 35.000 pallets. Door deze capaciteit is de logistiek dienstverlener voor klanten uitgegroeid tot een langdurige partner in warehousing en transport in de regio. “Hof wordt een steeds belangrijker logistiek knooppunt en deze uitbreiding betekent een nieuwe stap in deze groei. Onze stad is trots om plek te kunnen bieden aan een multinational als DACHSER. Naar verwachting creëert de uitbreiding circa 500 nieuwe banen, wat DACHSER een van de grootste lokale werkgevers maakt’’, zegt Hof’s burgemeester Dr. Harald Fichtner. “wil deze gelegenheid aangrijpen om DACHSER te bedanken voor de sterke rol die het bedrijf inneemt in onze gemeenschap, inclusief de waardevolle bijdrage aan het logistiek bureau Opper-Franken. Ik wens het uitbreidingsproject en het bedrijf veel succes!”

Be the first to comment on "DACHSER breidt zijn logistiek centrum in Hof uit"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*