DACHSER Rail Services tussen Europa en Azië

Cargo locomotive railroad engine crossing Arizona desert wilderness during early evening.; Shutterstock ID 52203343; PO: 31.08.2016; Job: APAC Rail services China Presentation; Client: Corinna Seidel

Waddinxveen, 8 maart 2018.  Met de introductie van DACHSER Rail Services biedt de logistieke dienstverlener een tijd- en kostenbesparend alternatief voor lucht- en zeevracht. DACHSER benut daarbij de “Nieuwe Zijderoute” en de “Trans-Siberische Route” om de economische regio’s van China en Europa met elkaar te verbinden.

“Spoorvervoer is een praktische oplossing wanneer zeevracht te langzaam is en luchtvracht te prijzig´´, zegt Thomas Krüger, Managing Director Air & Sea Logistics EMEA bij DACHSER. Een zending per spoor tussen Azië en Europa duurt bijvoorbeeld 16 tot 22 dagen, per zeevracht tussen 28 en 36 dagen. En wat betreft de uitstoot van broeikasgassen heeft het spoorvervoer tot 90 procent minder CO2-uitstoot dan luchtvracht.

DACHSER organiseert via zijn fijnmazige Europese netwerk van 363 eigen locaties en 68 partnerlocaties, LCL- en FCL-zendingen vanuit 37 Europese landen naar de vier centrale railterminals in Duisburg, Hamburg, Warschau en Wenen/ Bratislava. Hier worden de zendingen geconsolideerd, in containers geladen en vervolgens overgedragen aan de treinexploitanten voor verder transport. Daarna beginnen de containers aan een reis van bijna 11.000 kilometer. De treinen rijden via twee routes: over de Zuid Corridor, de ´´Nieuwe Zijderoute´´, reist de trein door Wit-Rusland en Rusland, Kazachstan en bereikt uiteindelijk China. Een alternatieve route is de Noordelijke Corridor, de “Trans-Siberische route”, die eerst Wit-Rusland en Siberië doorkruist, vervolgens naar Mantsjoerije gaat en uiteindelijk in de Chinese economische centra aankomt. DACHSER Rail Services wordt uiteraard in beide richtingen aangeboden: voor LCL- en FCL-zendingen naar China, maar ook in  tegenovergestelde richting naar Europa.

Op het station van bestemming in het Chinese achterland regelt DACHSER de douane-inklaring en verder transport in China en Azië via zijn eigen Air & Sea Logistics-netwerk of via partners. In de regio Azië-Pacific is de logistieke dienstverlener vertegenwoordigd in elf landen met 49 kantoren. In Shanghai, Shenzhen en Hamburg staan klanten exclusieve Rail Service Desks voor boekingen ter beschikking. Vaste looptijden, een naadloze tracking & tracing naar behoefte en een hoge frequentie aan vertrekken in een week zorgen voor transparantie en goede planningsmogelijkheden.

Be the first to comment on "DACHSER Rail Services tussen Europa en Azië"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*