Shifting patterns – The future of the logistics industry

Bron: PCW
Net als de meeste andere bedrijfstakken, wordt de transport en logistiek (T&L) branche momenteel geconfronteerd met immense verandering. Deze verandering brengt zowel risico’s en kansen. Nieuwe technologie, nieuwkomers op de markt, veranderende verwachtingen van de klant en nieuwe business modellen. Dit rapport gaat in op vier belangrijke gebieden van disruptie waar T&L bedrijven zich nu op moeten focussen en op een aantal mogelijke toekomstbeelden in de sector die verkend kunnen worden.

 

 

Logistieke bedrijven worden geconfronteerd met een tijdperk van ongekende verandering nu digitalisering echt vorm krijgt en verwachtingen van de klant veranderen. Deze veranderingen brengen zowel de risico’s en kansen.

Nieuwe technologieën realiseren een grotere efficiëntie en meer gezamenlijke operationele modellen; ze geven ook de markt opnieuw vorm op een manier die nog maar net duidelijk begint te worden. Nieuwkomers, of het nu start-ups zijn dan wel klanten of leveranciers uit de eigen branche, schudden de sector op.

Dit rapport gaat in op vier belangrijke gebieden van disruptie waar T&L bedrijven zich nu op moeten focussen en op een aantal mogelijke toekomstbeelden in de sector die verkend kunnen worden. We sluiten het rapport af met het concept van de vijf belangrijkste acties van onconventioneel leiderschap om u te helpen bij het realiseren van succes bij deze transformatie.

 

Be the first to comment on "Shifting patterns – The future of the logistics industry"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*