IPHandlers bouwt nieuw Perishable Center

In januari 2019 opent IPHandlers een gloednieuw center. Tegenover het huidige pand aan de Noordpolderweg in Aalsmeer realiseert de zojuist opgerichte zusteronderneming APC Handling b.v., het Amsterdam Perishable Center. “Met deze capaciteitsuitbreiding van meer dan 50% kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn”, aldus Mark Loos, general director van Independent Perishable Handlers, oftewel IPHandlers. Het nieuwe Perishable Center gaat tien docks tellen en krijgt een oppervlakte van 6.000m2. Dat brengt de totale loodsoppervlakte van IPHandlers op 16.000m2. “Het APC wordt een verdeelstation waar de logistieke stromen van perishables nog efficiënter gaan lopen, waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen. Ook kunnen we dan nog meer verschillende temperatuurzones  instellen. Dit betekent onder andere dat klanten hun producten – zoals groenten, fruit en bloemen – desgewenst langer en onder optimale condities kunnen bewaren.”

Uniek
IPHandlers is constant bezig met innoveren en vernieuwen. Het bedrijf heeft dit jaar al een grote verbouwing achter de rug. Het complete dak is geïsoleerd met koelpanelen, waardoor de koelketen binnen het pand geheel gesloten is. Bloemen die binnenkomen, worden direct in een van de vier vacuümtanks gekoeld om de houdbaarheid te verlengen. “We zetten daarvoor hoogwaardige koeltechnologie in. In iedere vacuümkoeler kunnen twee vliegtuigplaten. Zo worden er binnen een half uur acht vliegtuigplaten gekoeld en dat gaat 24/7 door. Dit is zeer uniek!”, zegt Mark met gepaste trots.

In de genen
De general director vertelt dat de oorsprong van IPHandlers bij vader Loos ligt, die bloemen op de veiling verkocht. Mark ging als kind al op pad om zijn vader te helpen. “Als klein jochie was ik altijd in de weer met bloemen, ook in het buitenland. Het zit, denk ik, in onze genen.” Mark begon als vrijmaker op Schiphol, werd na een aantal jaren loodsbaas en trad niet veel later toe tot het managementteam van Van de Put Fresh Cargo Handling. In 2013 besloot Mark een eigen bedrijf te starten: 30 juni 2013 markeert de start van IPHandlers, een datum die prijkt op de allereerste airwaybill die ingelijst aan de muur hangt.

Lees het volledige artikel op pagina 18 in Cargo Magazine klik hier

Be the first to comment on "IPHandlers bouwt nieuw Perishable Center"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*