Nedcargo Willebroek (BE) vol operationeel

Sinds eind 2017 worden de laatste klanten verhuisd naar het nieuwe distributiecentrum van Nedcargo in Willebroek, België. Eind februari 2018 zullen alle klanten verhuisd zijn en is het distributiecentrum gevuld voor 80%. Het DC ligt strategisch tussen Antwerpen en Brussel aan de E19 en A12 en aan het Zeekanaal Brussel- Schelde.

Nedcargo gebruikt het distributiecentrum als centrale opslag van levensmiddelen en dranken voor distributie in België en Nederland. Het oude distributiecentrum in Relegem is al in december gesloten. In Zellik aan de Brussels ring heeft Nedcargo ook nog een grote loods waar ook levensmiddelen overgeslagen worden.

Frank van Steijvoort, Managing director van Nedcargo Logistics België,  is razend enthousiast dat het nu eindelijk gebeurd is en er volop gewerkt kan worden: ‘’ We hebben wel wat opstartproblemen gehad doordat de nodige accijnsvergunningen op zich lieten wachten niettegenstaande we tijdig begonnen zijn met het aanvragen van deze vergunningen.”

Frank van Steijvoort denkt nu al aan uitbreiding van het DC; ’We krijgen eind 2018 nog 10.000 m2 erbij en zitten dan op tonaal 40.000 meter, oftewel 60.000 pallets opslag plaatsen. We kunnen zelfs uitbreiden naar 100.000 m2, maar dat zal wel in fases gaan. Dhr Van Steijvoort verwacht ook veel  van de binnenvaart containerterminal Wilpherium die op het terrein van het Distributie centrum zit; ‘ De rechtstreekse verbinding met Antwerpen levert een unieke duurzame logistiek concept waar veel klanten in geinteresseerd zijn.”

Directeur eigenaar van de Nedcargo groep Roderick de la Houssaye noemt de verhuizing naar Willebroek een van de betere beslissingen;  ‘De locatie is perfect voor zowel Belgische als Benelux distributie, maar ook als Europees Distributie Centrum. Wij gaan hier een aantal klanten inhuizen die vanuit Willebroek de hele Europese markt gaan bedienen. De strategische ligging aan het kanaal maakt het zelfs mogelijk om andere producten over te slaan dan onze gebruikelijke type producten als levensmiddelen en dranken die we nu behandelen. Te denken valt aan handelswaar, machinerie en grondstoffen. Deze komen vaak in grote hoeveelheden binnen via de zeehavens. Via de binnenvaart kunnen we de files rondom Antwerpen en Brussel vermijden en ook nog eens voordelig en duurzaam behandelen.’

Nedcargo heeft in Nederland samen met een groot aantal verladers en de overheid een Groene Corridor ontwikkeld tussen de zeehavens van Antwerpen,  Rotterdam en de container terminal  ALPHERIUM in Alphen aan den Rijn. Roderick voegt toe: ’We zijn aan het experimenteren met elektrische schepen en klimaatneutraal vervoer en opslag. Wij gaan dat hier in Willebroek kopiëren. We maken zo in een keer een grote stap in de ambities van onze klanten om structureel CO2 te besparen. Daar profiteert iedereen van. Dit is een echt partnership en zorgt voor een langdurige relatie. Samen met alle ketenpartijen duurzame logistieke oplossingen ontwikkelen levert de beste oplossingen waarmee Nedcargo lange termijn contracten aan kan gaan, zowel voor het DC als de terminal.’

Frank van Steijvoort meldt verder dat er nu al in Willebroek 60 loods medewerkers aan het werk zijn, 30 chauffeurs en een 50 medewerkers van Beschutte Werkplaatsen. Dat aantal willen we graag uitbreiden en meer medewerkers vanuit Zellik naar Willebroek verplaatsen. Het werk in Zellik voor levensmiddelen zal wellicht in de toekomst minder werk behoeven om mogelijk te centraliseren in Willebroek. We hebben onze medewerkers een goed pakket aangeboden om mee te verhuizen en willen graag gebruik maken van de positieve commentaren om nog extra mensen te overtuigen naar de nieuwe site mee te gaan. Op korte termijn voorzien we verder voor medewerkers en hun familie een bedrijfsdag om kennis te maken met de nieuwe locatie.

Dhr De la Houssaye voegt als laatste nog toe dat de samenwerking met de project ontwikkelaar MG real estate zeer goed was en ervoor gezorgd heeft dat Nedcargo nu een nog belangrijke speler in de levensmiddel en dranken distributie is geworden in de Benelux. ‘Daar zijn we erg trots op!

Be the first to comment on "Nedcargo Willebroek (BE) vol operationeel"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*