Nieuwe schoollocatie STC Group geopend door burgemeester Aboutaleb

De nieuwe schoollocatie van STC Group aan de Waalhaven Z.z. 16 is zojuist officieel geopend door burgemeester Aboutaleb, wethouder De Jonge en Frits Gronsveld, voorzitter CvB STC Group. De nieuwe campus staat midden in het toekomstig werkveld van de circa 2.500 mbo’ers die bij het STC voorbereid worden op en carrière in haven, logistiek, luchtvaart, rail of wegtransport.  Het is daarmee een prachtige plek om mbo-studenten klaarstoomt voor de wereld van morgen.

 

 

 

Met het naastgelegen vmbo-gebouw aan de Anthony Fokkerweg vormt de nieuwe locatie een campus. “De brug die de twee gebouwen verbindt, symboliseert de link tussen het vmbo en mbo. Voor veel jongeren is de stap van het vmbo naar het mbo een lastige. Deze twee met elkaar verbonden gebouwen op Rotterdam-Zuid tonen aan dat een verticale vakinstelling als STC Group deze stap makkelijker en vloeiender maakt”, aldus wethouder Hugo de Jonge.

Faciliteiten
Het transparante gebouw biedt een aantrekkelijke leeromgeving voor studenten en een fijne werkomgeving voor docenten en andere collega’s die hoogwaardig mbo-onderwijs mogelijk maken. Naast ruime leslokalen, open leercentra, kantines en een grote sportzaal, biedt de locatie volop ruimte om op de dagelijkse praktijk gericht onderwijs mogelijk te maken. Zo bevinden zich hier de door STC Group zelf ontwikkelde transport- ketensimulator, de vrachtwagensimulator en de ERTMS-simulator die gebruikt wordt door railstudenten. Nieuw op deze locatie is de praktijkruimte Warehouse van de toekomst. Hier kunnen logistieke studenten volop aan de slag met het onderzoeken, uitvoeren en verbeteren van logistieke processen en handelingen.

Spetterende opening
Na zijn speech luidden burgemeester Aboutaleb en wethouder De Jonge de gong. Dit was het startsein voor een openingsact met trommelaars die, hangend aan een havenkraan, een spetterende muziekshow weggaven.

Be the first to comment on "Nieuwe schoollocatie STC Group geopend door burgemeester Aboutaleb"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*