Tony Douglas aangesteld als nieuwe Chief Executive Office van Etihad Aviation Group

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten – Tony Douglas, voorheen werkzaam bij het Britse ministerie van Defensie, is aangesteld als Group Chief Executive Officer van Etihad Airways. In januari 2018 start hij met zijn nieuwe functie.

 

 

 

 

 

 

Gedurende zijn tijd bij het Britse ministerie van Defensie was Douglas CEO van de Defence Equipment and Support-afdeling. Daar was hij verantwoordelijk voor de aankoop en ondersteuning van alle uitrusting en diensten van de British Armed Forces.

In het Verenigd Koninkrijk bekleedde hij eerder diverse seniorfuncties bij vliegveldexploitant BAA, waaronder Managing Director van het Heathrow Terminal 5-project, Group Supply Chain Director, Group Technical Director en CEO van Heathrow Airport. Ook was hij Chief Operating Officer en Group Chief Executive van Laing O’Rourke.

Daarnaast vervulde Douglas verschillende seniorrollen in de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder als CEO van Abu Dhabi Airports Company en als CEO van Abu Dhabi Ports Company waar hij verantwoordelijk was voor de succesvolle oplevering van Khalifa Port.

Zijne Excellentie Al Mazrouei, directievoorzitter van Etihad Aviation Group zegt: “We zijn zeer blij met de terugkeer van Tony naar de Verenigde Arabische Emiraten om Etihad te leiden. Hij heeft de transformatie van verschillende grote organisaties in de Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk in goede banen geleid en begrijpt ons land en de regio. Daarnaast beschikt hij over diepgaande kennis over de commerciële luchtvaart en is hij bekend met de uitdagingen en kansen van Etihad binnen een snel veranderende industrie.”

Als Group CEO zal Douglas samenwerken met de directie en het managementteam om verschillende strategische initiatieven uit te breiden en in gang te zetten. Deze initiatieven zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat Etihad blijvend succesvol is binnen een steeds competitiever wordende regionale en wereldwijde luchtvaartmarkt.

Tony Douglas: “Etihad is een sterk luchtvaartbedrijf dat zich continu weet aan te passen en te ontwikkelen, zowel op zichzelf als in samenwerking met branchepartners. Het is voor de Verenigde Arabische Emiraten en de regio een stimulans voor economie en werkgelegenheid. Met nieuwe infrastructuur en attracties, zoals het onlangs uitgebreide vliegveld, het Louvre Abu Dhabi en de Abu Dhabi Global Market, heeft Etihad een centrale rol gekregen in de ondersteuning van de Verenigde Arabische Emiraten als internationale hub voor vervoer, toerisme, handel en cultuur.”

 

 

Be the first to comment on "Tony Douglas aangesteld als nieuwe Chief Executive Office van Etihad Aviation Group"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*